Elhunyt papokat is aktívként tüntet fel a püspöki kar vezetőjének egyházmegyéje

vallás
2017 június 23., 10:16
comments 60

A 24.hu ellenőrizte a magyar püspöki kar vezetőjének egyházmegyéje által publikált aktív papokat tartalmazó névsorát. A lap a közelmúltban írt arról, hogy tíz év alatt nagyságrendileg húsz százalékkal csökkent a magyarországi papok száma. A Veres András vezette Győri egyházmegye 164 aktív papot tart számon honlapján. Ezzel szemben a valóság az, hogy

  • 19 elhunyt neve is szerepel a listán,
  • 27 fő pedig idősebb mint 65 éves.

Az elöregedés mellett az utánpótlás is komoly gond. Veres múlt szombaton egyetlen papot szentelt fel az ünnepi misén Győrben. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.