Előre lejátszották a lélegeztetőgép-tendert: 50 milliós bírságot kapott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Népszava tudta meg, hogy

50 millió forintös büntetést szabott ki, és megsemmisítette a kórházfenntartó a sürgősségi és intenzív ellátásban alkalmazott lélegeztetőgépek és monitorrendszerek beszerzésére hirdetett pályázatát a közbeszerzési hatóság.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tendere miatt az egyik pályázó fordult a hatósághoz, ami meg is állapította, hogy a pályázati kiírást úgy alkották meg, hogy annak csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. Miután az ÁEEK erre nem tudott magyarázatot adni, jött a bírság és a tender megsemmisítése. 

Fotó: Kovács Attila

A Népszava szerint bár a határozatot bíróságon támadja meg az ÁEEK, az ötvenmilliót két héten belül akkor is be kell fizetni. De ami még súlyosabb, hogy a tender visszavonásával

egyelőre elmarad a lélegeztetőgépek cseréje a kórházakban.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.