Előre lejátszották a lélegeztetőgép-tendert: 50 milliós bírságot kapott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

bűnügy
2017 június 23., 04:39
comments 58

A Népszava tudta meg, hogy

50 millió forintös büntetést szabott ki, és megsemmisítette a kórházfenntartó a sürgősségi és intenzív ellátásban alkalmazott lélegeztetőgépek és monitorrendszerek beszerzésére hirdetett pályázatát a közbeszerzési hatóság.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tendere miatt az egyik pályázó fordult a hatósághoz, ami meg is állapította, hogy a pályázati kiírást úgy alkották meg, hogy annak csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. Miután az ÁEEK erre nem tudott magyarázatot adni, jött a bírság és a tender megsemmisítése. 

photo_camera Fotó: Kovács Attila

A Népszava szerint bár a határozatot bíróságon támadja meg az ÁEEK, az ötvenmilliót két héten belül akkor is be kell fizetni. De ami még súlyosabb, hogy a tender visszavonásával

egyelőre elmarad a lélegeztetőgépek cseréje a kórházakban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.