Előre lejátszották a lélegeztetőgép-tendert: 50 milliós bírságot kapott az Állami Egészségügyi Ellátó Központ

bűnügy
2017 június 23., 4:39
comments 58

A Népszava tudta meg, hogy

50 millió forintös büntetést szabott ki, és megsemmisítette a kórházfenntartó a sürgősségi és intenzív ellátásban alkalmazott lélegeztetőgépek és monitorrendszerek beszerzésére hirdetett pályázatát a közbeszerzési hatóság.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ tendere miatt az egyik pályázó fordult a hatósághoz, ami meg is állapította, hogy a pályázati kiírást úgy alkották meg, hogy annak csak egyetlen gyártó termékei felelhettek meg. Miután az ÁEEK erre nem tudott magyarázatot adni, jött a bírság és a tender megsemmisítése. 

photo_camera Fotó: Kovács Attila

A Népszava szerint bár a határozatot bíróságon támadja meg az ÁEEK, az ötvenmilliót két héten belül akkor is be kell fizetni. De ami még súlyosabb, hogy a tender visszavonásával

egyelőre elmarad a lélegeztetőgépek cseréje a kórházakban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt