Előrelátó: új országos roma szervezetet alapított Farkas Flórián

politika
2017 június 23., 5:50
comments 103

A Lungo Drom székhelyére jegyeztette be új, országos roma szervezetét Farkas Flórián, írja a Romnet. A Fidesz padsoraiban ülő képviselő beláthatta, hogy egyre fogy számára a levegő a Lungo Dromban: többen indultak ellene a tisztújításon, voltak, akik még büntetőfeljelentéseket is tettek ellene. A Romnet szerint Farkas 

kongresszusi felhatalmazás nélkül, titokban írta alá a Lungo Drom nevében a Fidesszel a választási szövetséget,

ami sokaknak nem tetszett. Új szervezetében, a Roma Integrációért Országos Szövetségben az alapítóokirat szerint 2021.08.31-ig biztosan Farkas elnököl. A hivatalos iratok szerint az egyesület célja többek közt, 

"a magyarországi roma közösség, valamint a tagság képviselete. A magyarországi roma társadalom, valamint a hátrányos helyzetben lévő nem roma lakosság érdekeinek kifejezésre juttatása, felzárkózásának elősegítése. Ennek körében a magyarországi roma nemzetiség érdekeinek képviselete, a romák társadalmi integrációs céljainak megvalósítása, a roma nemzetiségi közügyek előmozdítása."

Tehát kiválóan alkalmas különböző programokra, fejlesztésekre szánt uniós források lehívására.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt