Embertelen arab hercegnőket ítéltek el Belgiumban

külföld
2017 június 23., 14:58
comments 67

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a belga bíróság nyolc, az Egyesült Arab Emírségekből érkezett hercegnőt, akik az ítélet szerint 2007-8-ban, amikor több hónapig egy brüsszeli luxusszállóban éltek, embertelenül bántak a személyzettel.

A vád szerint a hercegnők szakadatlan munkára kötelezték az alkalmazottakat, akiket arra kényszerítettek, hogy a földön aludjanak mellettük, hogy folyamatosan rendelkezésre állhassanak. A tíz éve húzódó per tárgyalásán egyik vádlott se jelent meg. A bíróság végül embercsempészetben való részvétel miatt ítélte 15 hónap börtönre az abu-dzabi uralkodócsaládhoz tartozó, 64 éves Sejka Hamda hercegnőt és hét testvérét, akiknek 165 ezer euró pénzbírságot is be kell fizetniük. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.