Goldie talán leleplezte, hogy ki Banksy

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Ezen a 2013-ban készült felvételről 2013-ban készült felvételemen állítólag Banksyt látni.

Megfigyeléseim szerint ha nappal harminc foknál melegebb lesz, az embereket hirtelen rohadtul el kezdi érdekelni, hogy ki lehet valójában a rejtélyes és rejtőzködő graffitis, a valós személyazonosságát mindezidáig sikerrel örző, de azért közelítőleg már beazonosított Banksy. Jópár éve már a Massive Attack 3D-je, vagyis Robert Del Naja a fő gyanúsított, már csak azért is, mert erős korreláció mutatkozik a Massive Attack turnéhelyszínei és az újonnan keletkező Banksy-grafitik között.

A gyanút táplálja, hogy Del Naja maga is graffitiművész - mi több, többek állítása szerint az első graffitiművész Bristolból, Banksy feltételezett származási helyéről. Továbbá Del Naja Banksy barátjának vallja magát, szerepelt a róla szóló dokumentumfilmben is, míg Banksy előszót írt a Massive Attack tagjai, így Del Naja műveit bemutató könyvhöz.

Így most a Banksyhajszát követők számára talán nem is okoz akkora megrázkódtatást a bombaként robbanó hír Goldie-ról, a dnb-legendáról, aki egy interjújában talán-talán leleplezte Banksyt egy elszólásával. "Nyomj egy buborékbetüt a pólóra, írd alá, hogy Banksy, és már meg is oldódott az életed. Máris eladható. Nem akarok tiszteletlen lenni Roberttel, zseniális művész, aki a feje tetejére állította az egész művészvilágot" - mondta egy interjújában. Ha valakinek nem tiszta, Robertként Robert Del Najára utalt. (Via DJ Mag)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.