Komoly botrány tört ki, miután egy német producer azt állította, hogy a nők általában rosszabb dj-k, mint a férfiak

ZENE
2017 június 23., 07:06
comments 76

Egy német magazinban, a Groove-ban jelent meg interjú a német Giegling kiadó alapítójával, Konstantinnal. A meglehetősen ismert producer többek között arról beszélt, hogy a nők aránytalanul nagy figyelmet és promóciót kapnak az elektronikus zenei színtéren, és hogy a nők általában rosszabb dj-k, mint a férfiak.

Az interjú, amit egy vonaton rögzítettek Konstantinnal, németül jelent meg, de hamar elterjedt belőle egy kézműves angol fordítás, utána pedig ki is tört a botrány a nemzetközi elekronikus szcénában.

link Forrás

Az interjúból az is kiderül, hogy a kiadóalapító szerint a nőknek meg kéne változtatniuk a viselkedésüket, ha be akarnak törni egy olyan férfiakra fókuszáló iparágba, mint az elektronikus zene, a nőies tulajdonságaikat hátra kéne hagyniuk, és férfiassá kéne válniuk.

Konstantin a botrány kirobbanása után a Resident Advisornak beszélt arról, hogy nagyon sajnálja azokat a szavakat, amik megjelentek. Közleményében azt állítja, hogy nem közvetlen, direkt idézetek jelentek meg a cikkben, és így félrevezetően mutatják be a véleményét.

Sőt, neki is vannak női DJ-barátai! Elmondta ugyanis azt is, milyen sokat tanult Sarah nevű barátjától, és természetesen nem gondolja azt, hogy a női dj-k rosszabbak lennének. Ezzel együtt nagyon megbánta, amit az újságíróval folytatott magánbeszélgetése során mondott, mely során az újságírónő nem értékelte a rossz humorérzékét, és a szokását, hogy egy beszélgetés során az ellentétes oldalra helyezkedik, ezzel intézve kihívásokat a beszélgetőpartnere felé, még ha ilyenkor néha nem is a saját véleményét képviseli.

Konstantin szerint ami megjelent, az sem ő, sem a kiadó véleményét nem tükrözi. És egyetért az újságíró megállapításával, hogy az elektronikus színtér jelenleg egy férfiklubra hasonílt, de épp azt akarja, hogy minél több nő vonódjon be ebbe a közegbe.

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy Konstantin közleménye nem lesz képes csillapítani a botrányt, egymást érik a felháborodtt bejegyzések, tiltakozások szakmai szereplőktől és rajongoktól is, a londoni Sunfall fesztivál pedig vissza is mondta már Konstantin és a Giegling-csapat szereplését.

link Forrás

(Mixmag, NME)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.