Négy évet kapott a washingtoni lövöldöző, aki elhitte, hogy Hillary Clinton emberei egy pizzériában erőszakolnak és áldoznak fel gyerekeket

külföld
2017 június 23., 2:47
comments 31

Négy év év börtönre ítélték azt a férfit, aki még decemberben rontott be egy washingtoni pizzériába, majd lövöldözni kezdett. A 29 éves Edgar Welch gépkarabélyból leadott sorozatai szerencsére senki sem találtak a Comet pizzériában. A férfi azzal magyarázta tettét, hogy elhitte azt az összeesküvés-elméletet, amit szerint 

az étterem pincéjében pedofil hálózatot működtetnek Hillary Clinton elnökjelölt köreihez köthető prominens demokrata párti személyiségek. 

Az álhír alapja a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott demokrata párti levelezés volt, amibe belemagyarázták a pedofil kódnyelvet. 

Az ítélethozatalon jelen volt a pizzéria tulajdonosa, James Alefantis, aki "a hazugságok ördögi webhálózatát" tette felelőssé a történtekért. A lövöldöző Edgar Welch a bíróságon bocsánatot kért tettéért.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt