Négy évet kapott a washingtoni lövöldöző, aki elhitte, hogy Hillary Clinton emberei egy pizzériában erőszakolnak és áldoznak fel gyerekeket

külföld
2017 június 23., 02:47

Négy év év börtönre ítélték azt a férfit, aki még decemberben rontott be egy washingtoni pizzériába, majd lövöldözni kezdett. A 29 éves Edgar Welch gépkarabélyból leadott sorozatai szerencsére senki sem találtak a Comet pizzériában. A férfi azzal magyarázta tettét, hogy elhitte azt az összeesküvés-elméletet, amit szerint 

az étterem pincéjében pedofil hálózatot működtetnek Hillary Clinton elnökjelölt köreihez köthető prominens demokrata párti személyiségek. 

Az álhír alapja a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott demokrata párti levelezés volt, amibe belemagyarázták a pedofil kódnyelvet. 

Az ítélethozatalon jelen volt a pizzéria tulajdonosa, James Alefantis, aki "a hazugságok ördögi webhálózatát" tette felelőssé a történtekért. A lövöldöző Edgar Welch a bíróságon bocsánatot kért tettéért.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.