Szelényi Zsuzsa kilép az Együttből

Lemond az Együttben betöltött elnökségi posztjáról és távozik a pártból Szelényi Zsuzsanna. Az Index információi szerint parlamenti mandátumát vélhetően megtartja, csak a pártot hagyja ott. 

A lap idézi Szelényit, aki hosszú és nehéz döntésnek nevezte távozását. Mint elmondta, eddig azon dolgozott, hogy az Együttből egy újszerű, centrista mozgalmat szeretett volna létrehozni, ebben a munkában részt venni. De állítása szerint jó ideje nem tudott lelkesedni az Egyött akcionista megnyilvánulásaiért, idegen tőle a botrányszerű politizálás, utalt ezzel vélhetően Juhász Péter kifütyülős akcióira. 

Szelényi azt mondta, hogy a közös küzdelem eddig túllendítette kétségein, de a héten olyan nyomást gyakoroltak rá a párttársai, hogy bizonyos feltételekkel szavazza meg a plakáttörvényt, hogy úgy döntött, távozik inkább. 

Az Indexnek Juhász Péter, az Együtt elnöke elmondta, hogy senki nem gyakorolt nyomást Szelényire, és sajnálja, hogy így döntött a politikus. 

A kilépés hírére az Együtt közleményt adott ki, ez áll benne:

„Az Együtt elnöksége tudomásul veszi Szelényi Zsuzsanna pártból való kilépését. 
Egyebek mellett leszögezzük, hogy az Együtt soha, semmilyen körülmények között nem gyakorolt nyomás senkire sem azért, hogy megszavazza a Fidesz plakáttörvényét. 

Mint az ismert, Szelényi Zsuzsanna az Együtt országos listájáról, Szigetvári Viktor helyére került be a Parlamentbe, mandátuma további sorsáról még nem nyilatkozott.”

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.