Durva hackertámadás érte a brit parlamentet

bűnügy
2017 június 24., 19:45
comments 52


A brit parlamenti képviselők leveleihez szerettek volna hozzájutni azok a hackerek, akik támadást indítottak a westminsteri szerverek ellen. A támadókat a politikusok és háttérerembereik levelei is érdekelték volna. A támadók a gyenge jelszavakat igyekeztek feltörni. 

A védekezés mellékhatása volt, hogy a képviselők jó ideig nem fértek hozzá a mailboxukhoz. A helyzetet Henry Smith konzervatív képviselő fogalmazta meg tökéletesen a Twitteren: 

"Elnézést, de ma nem fértem hozzá a parlementi leveleimhez - kibertámadást indított ellenünk Kim Dzsongun, Putyin, egy gyerek az anyja pincéjéből vagy valami ilyesmi."

Liam Fox külkereskedelmi miniszter szerint a brit kormányzatot mostanában állandó hackertámadások érik. Arról is van információjuk, hogy a feketepiacon miniszterek jelszavaira lehet licitálni. 

(via Guardian

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.