Ki kellett üríteni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kollégiumát, mert világháborús bombát találtak egy közeli építkezésen

Budapest
2017 június 24., 07:38
comments 71

UPDATE: Délutánra elszállították a Ludovika téren talált bombát , a környék lezárását feloldották.  A Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének tájékoztatása szerint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén zajló építkezésen talált robbanótest egy 100 kilogrammos FAB-100-as bomba volt, amelyet a helyszínen hatástalanítottak. Gyújtószerkezetét kiszerelték és azonnali megsemmisítésre Erdőkertesre szállították, a bombatestet pedig a honvédség központi gyűjtőjébe viszik.

A bomba hatástalanítását követően feloldották a környéken elrendelt korlátozásokat, így újra megállnak a Nagyvárad téren 3-as metró szerelvényei, a 24-es villamos teljes vonalán jár, feloldották az útzárat az Üllői úton, az Orczy úton és a Haller utcában, és a campus területén lévő kollégiumba is visszatérhettek azok, akiknek a környék zárása miatt ideiglenesen el kellett hagynia az épületet.

Egy 100 kilós bombát találtak építkezés közben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusánál. A Magyar Honvédség Tűzszerész ezredének közleménye szerint a robbanótest beazonosításának idejére kiürítették a többi közt az egyetem kollégiumát, mintegy száz embernek kellett elhagyni az épületet.

Az Üllői utat 200 méteres, az Orczy utat és a Haller utcát pedig 50 méteres szakaszon lezárták a forgalom elől, a Nagyvárad téren nem állnak meg a 3-as metró szerelvényei és a 24-es villamos a Keleti pályaudvartól az Elnök utcáig, a Közvágóhídtól pedig a Balázs Béla utcáig szállít utasokat. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.