Meghalt Párizsban Véronique Robert, a moszuli robbanásban megsérült haditudósító

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Egy párizsi kórházban belehalt sérüléseibe Véronique Robert francia-svájci újságíró. Az 54 éves Robert abban a moszuli robbanásban sérült meg, ami azonnal megölte az iraki újságíró Bakhtiyar Haddadot és a francia Stephane Villeneuve-öt és súlyosan megsebezte a Figaro munkatársát, Samuel Foleyt.

Robert annak a mindössze négy tudósítónak volt az egyike, akiknek megengedték, hogy az iraki csapatokkal tartsanak a város ostromakor. Villeneuve-vel együtt az Envoyé Spécial című tévés magazinnak forgattak.

A sérülése után még Irakban megműtötték, pénteken tudták átszállítani Franciaországba.

2014 eleje óta már 28 újságíró halt meg Irakban. 

(via Guardian)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.