Meghalt Párizsban Véronique Robert, a moszuli robbanásban megsérült haditudósító

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy párizsi kórházban belehalt sérüléseibe Véronique Robert francia-svájci újságíró. Az 54 éves Robert abban a moszuli robbanásban sérült meg, ami azonnal megölte az iraki újságíró Bakhtiyar Haddadot és a francia Stephane Villeneuve-öt és súlyosan megsebezte a Figaro munkatársát, Samuel Foleyt.

Robert annak a mindössze négy tudósítónak volt az egyike, akiknek megengedték, hogy az iraki csapatokkal tartsanak a város ostromakor. Villeneuve-vel együtt az Envoyé Spécial című tévés magazinnak forgattak.

A sérülése után még Irakban megműtötték, pénteken tudták átszállítani Franciaországba.

2014 eleje óta már 28 újságíró halt meg Irakban. 

(via Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.