Meghalt Párizsban Véronique Robert, a moszuli robbanásban megsérült haditudósító

GYÁSZ
2017 június 24., 20:31
comments 162

Egy párizsi kórházban belehalt sérüléseibe Véronique Robert francia-svájci újságíró. Az 54 éves Robert abban a moszuli robbanásban sérült meg, ami azonnal megölte az iraki újságíró Bakhtiyar Haddadot és a francia Stephane Villeneuve-öt és súlyosan megsebezte a Figaro munkatársát, Samuel Foleyt.

Robert annak a mindössze négy tudósítónak volt az egyike, akiknek megengedték, hogy az iraki csapatokkal tartsanak a város ostromakor. Villeneuve-vel együtt az Envoyé Spécial című tévés magazinnak forgattak.

A sérülése után még Irakban megműtötték, pénteken tudták átszállítani Franciaországba.

2014 eleje óta már 28 újságíró halt meg Irakban. 

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.