Több tonnányi szikla zúdult egy kínai falura

külföld
2017 június 24., 05:51
comments 34

A Szecsuán tartományban történt földcsuszamlás 46 lakóházat temetett be a Hszinmo faluban. A csuszamlást valószínűleg felhőszakadás okozta. A hatóságok szerint 141 ember lehet a romok alatt.

photo_camera Fotó: STR/AFP

A törmelék a helyi folyó medrét is elzárta két kilométer hosszan. A hatóságok mentési tervet dolgoztak ki, folyik a katasztrófa okozta károk felmérése. 

A rendőrség szerint több tucat tonnányi szikla zúdult le a falura. Csen Tie-po megerősítette, hogy napok óta tart az esőzés a hegyvidéken. Közel 500 mentő dolgozik a katasztrófa helyszínén, ahol szombaton várhatóan tovább folytatódik az esőzés.   

photo_camera Fotó: JIN LIWANG/XINHUA

Egy házaspárt és egyhónapos csecsemőjüket sikerült kimenteni házukból, kórházba szállították őket. Egy másik túlélőt is találtak, de ő válságos állapotban van. 

photo_camera Fotó: STR/AFP

Kína hegyvidéki részein gyakoriak a heves esőzések miatti földcsuszamlások. Januárban 12 ember halt meg, amikor a közép-kínai Hupej tartományban sár- és kőlavina zúdult egy szállodára. Októberben legalább 8-an haltak meg a Megi tájfun okozta heves esőzésekben. A Hongkonggal határos dél-kínai Szencsenben 69 ember halt meg, amikor iszaplavina árasztotta el 2015-ben a város egyik ipari negyedét. (Reuters/MTI)  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.