Több tonnányi szikla zúdult egy kínai falura

2017 június 24., szombat 5:51
34

A Szecsuán tartományban történt földcsuszamlás 46 lakóházat temetett be a Hszinmo faluban. A csuszamlást valószínűleg felhőszakadás okozta. A hatóságok szerint 141 ember lehet a romok alatt.

Fotó: STR/AFP

A törmelék a helyi folyó medrét is elzárta két kilométer hosszan. A hatóságok mentési tervet dolgoztak ki, folyik a katasztrófa okozta károk felmérése. 

A rendőrség szerint több tucat tonnányi szikla zúdult le a falura. Csen Tie-po megerősítette, hogy napok óta tart az esőzés a hegyvidéken. Közel 500 mentő dolgozik a katasztrófa helyszínén, ahol szombaton várhatóan tovább folytatódik az esőzés.   

Fotó: JIN LIWANG/XINHUA

Egy házaspárt és egyhónapos csecsemőjüket sikerült kimenteni házukból, kórházba szállították őket. Egy másik túlélőt is találtak, de ő válságos állapotban van. 

Fotó: STR/AFP

Kína hegyvidéki részein gyakoriak a heves esőzések miatti földcsuszamlások. Januárban 12 ember halt meg, amikor a közép-kínai Hupej tartományban sár- és kőlavina zúdult egy szállodára. Októberben legalább 8-an haltak meg a Megi tájfun okozta heves esőzésekben. A Hongkonggal határos dél-kínai Szencsenben 69 ember halt meg, amikor iszaplavina árasztotta el 2015-ben a város egyik ipari negyedét. (Reuters/MTI)  

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt