Ivanka Trumpnak is tanúskodnia kell divatmárkája cipőkoppintási ügyében

külföld
2017 június 25., 07:16
comments 118
Ivanka Trump lányát, Arabella Rose Kushnert pörgeti a Fehér Ház Rózsakertjében.
photo_camera Ivanka Trump lányát, Arabella Rose Kushnert pörgeti a Fehér Ház Rózsakertjében. Fotó: Alex Wong/Getty Images

Ivanka Trump, mielőtt apja, Donald Trump elnök legfontosabb tanácsadójává vált volna, üzletasszonyként élte életét, legfőbb üzlete pedig a neves divatmárkák ruháinak lekoppintása és saját neve alatti forgalmazása volt. Ebből most némi baja adódott, pláne, hogy korábban lelkesen telenyilatkozta a sajtót arról, hogy személyesen is részt vesz az Ivanka Trump brand termékeinek megtervezésében, különös tekintettel a cipőkre. Így hát Kathrine Forrest kerületi szövetségi bíró döntése értelmében személyesen kell majd magyarázatot adnia erre:

Igen, ez két, ránézésre tök ugyanolyan cipő, csak míg a baloldali, 785 dolláros darab az olasz Aquazurra divatcég Wild Thing fantázianevű, kemény munkával tervezett és fejlesztett darabja, a jobboldali ennek csupán 76,5 dollárért árult Ivanka Trump márkájú másolata. Az Aquazurra keresete szerint Ivanka Trump "az Aquazurra által elért sikerre vágyott anélkül, hogy belerakta volna a kemény kreatív munkát".

Ivanka Trump olyannyira próbált kibújni a tanuskodás alől, hogy a bíróságnak megküldött, e tekintetben vallomásnak tekinthető nyilatkozatában kerek-perec letagadta azt, amit korábban állított. Vagyis most azt írta, hogy az ég világon semmi köze nem volt a cipők kitalálásához, megtervezéséhez, gyártásához és forgalmazásához, szerepe "szigorúan az adott szezon termékskálájának engedélyezésére korlátozódott".

Korábban ugye arról beszélt, hogy egész közeli kapcsolatban van termékeivel, ő maga az "intim" kifejezést használta. "Nem szimplán a brand pozicíójára vagy bármelyik kollekciónk irányára, hanem magukra a darabokra külön külön is koncentrálok. Nincs egy cipő, aminek a tervezésében ne lett volna személyesen is részem" - nyilatkozta például a Footwear News szaklapnak. (Via The Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.