Kibabrált a hatóságokkal, megérte a száz évet a vén gengszter

külföld
2017 június 25., 06:41
comments 193
Sonny Franzese (b) és fia, a besúgóvá lett Johnny Jr. 2005-ben, New Yorkban.
photo_camera Sonny Franzese (b) és fia, a besúgóvá lett Johnny Jr. 2005-ben, New Yorkban. Fotó: FBI - Public Domain

Nem gondolták volna, de bekövetkezett. A New York-i ügyészek 2010-ben azzal a feltétellel ítélték 8 év börtönre John "Sonny" Franzesét, a Colombó maffiacsalád alkápóját, hogy százéves korában szabadulhat. Sonny megélte a százat, és így most szabad.

Pedig az ítélethozatalkor a szövetségi ügyész, Cristina Posa még biztos volt a dolgában. Akkor arról beszélt, hogy Franzese életéhez méltó vég volna, ha a börtönben halna meg", már csak azért is, mert nagy szerepe volt a Maffia glamurizálásában. Franzese valóban glamúros életet élt, rendszeresen együtt lógott Frank Sinatrával is.

De hogy a száz évet is megérheti, azt még ügyvédei se hitték. A perben az előrehaladott korára hivatkozva próbálták elérni, hogy minél rövidebb büntetést kapjon.

Franzesét legalább ötven, akár száz ember haláláért is okolják, de elítélni végül csak két manhattani sztriptízbár megzsarolása miatt tudták 93 éves korában. (Via NY Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.