Orbán Viktor személyesen győzködött egy letelepedési kötvényeket közvetítő ügynököt, hogy jövőre újraindul a program

politika
2017 június 25., 14:47
comments 261

Orbán Viktor személyesen győzködte egy közvetítőcég ügynökét, hogy a kormány csak átmenetileg szünetelteti a letelepedési kötvények forgalmazását, a választások után viszont újraindul a biznisz – hangzott el a HírTv Célpont nevű műsorában. Wiedemann Tamás, a Magyar Nemzet újságírója arról is beszélt, a letelepedési kötvények forgalmazói százszor akkora haszonra tesznek szerint, mint a normális állampapírokat értékesítő átlagos piaci szereplők, akiket a kormány egyébként jellemzően démonizálni szokott.

A Célpont elkapta magát Orbánt is, hogy mondja el, hogy is van ez. A következő párbeszéd hangzik el a műsorban:

"(Célpont:) – Miniszterelnök úr egy nagyon gyors kérdést megenged? Meg tudja azt ígérni, hogy a letelepedési kötvényeket nem vezetik vissza a választás után?

(Orbán:) – Van rá egy szabály. Döntés van róla.

– De bármikor visszavonható.

– Döntés van róla.

– Akkor nem? Ezt vehetjük nemnek, miniszterelnök úr?

– Döntés van róla."

A letelepedési kötvényüzlet keretében homályos hátterű, de jól dokumentálhatóan Habony Árpád és Rogán Antal köreihez kötődő cégek kb. 157 milliárd forint haszonra tettek szert eddig.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.