A Budapest Pride szóvivője közölte: nem hajlandók kordonok között vonulni a melegfelvonuláson

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

„Korlátozza a gyülekezési jogunkat az, hogy a rendezvényhez nem lehet szabadon csatlakozni, illetve nem lehet azt elhagyni. Ez sérti alkotmányos jogainkat. Lehet azon vitatkozni, hogy a biztonság felülírja ezeket a jogokat, de azt gondolom, létezik költséghatékonyabb és az alkotmányos jogainkat kevésbé sértő megoldás is”

– közölte Karlik Cintia, a július 8-án megrendezendő Budapest Pride Fesztivál szóvivője a 24.hu-nak adott interjújában.

Karlik elmondta: 250 menetkísérő mellett 50 kamerás megfigyelő is lesz a felvonuláson, ami szerinte elrettentő és visszatartó erejű is egyben – mármint azoknak, akik esetleg a felvonulás megzavarására készülnek. 

„Bárhogy dönt is a rendőrség, nem lesz lezárás a Pride-on"

- mondta Karlik a 24.hu-nak.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.