A Budapest Pride szóvivője közölte: nem hajlandók kordonok között vonulni a melegfelvonuláson

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

„Korlátozza a gyülekezési jogunkat az, hogy a rendezvényhez nem lehet szabadon csatlakozni, illetve nem lehet azt elhagyni. Ez sérti alkotmányos jogainkat. Lehet azon vitatkozni, hogy a biztonság felülírja ezeket a jogokat, de azt gondolom, létezik költséghatékonyabb és az alkotmányos jogainkat kevésbé sértő megoldás is”

– közölte Karlik Cintia, a július 8-án megrendezendő Budapest Pride Fesztivál szóvivője a 24.hu-nak adott interjújában.

Karlik elmondta: 250 menetkísérő mellett 50 kamerás megfigyelő is lesz a felvonuláson, ami szerinte elrettentő és visszatartó erejű is egyben – mármint azoknak, akik esetleg a felvonulás megzavarására készülnek. 

„Bárhogy dönt is a rendőrség, nem lesz lezárás a Pride-on"

- mondta Karlik a 24.hu-nak.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.