A kormánypropaganda tévedésből leleplezett egy válltáskát

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Szokatlanul erős írással jelentkezett a Pesti Srácok „Forró drót” nevű rovata. „A Bánkitó fesztiválon a Soros-szervezet a Simicska médiával borul össze” című cikkben Jurák Kata többek között megállapítja, hogy a

„fesztiválról természetesen az úgynevezett civilek sem hiányozhatnak”,

ezután pedig listázza a résztvevő szervezeteket.

„Ott van a CEU 2.0-ként emlegetett ELTE”

- írja a Pesti Srácok, de nem az egyetem a legmeglepőbb résztvevője a kormányellenes összeesküvésnek.

A Soros György által finanszírozott szervezetek listájára ugyanis a cikkben valamiért felkerült a Müskinn nevű, egyedi táskákat és pénztárcákat készítő budapesti vállalkozás is.

Az írásból nem derül ki, hogy a Müskinn milyen módon járulna hozzá Magyarország kormányának megdöntéséhez, vagy egyáltalán, mi a funkciójuk a Soros-galaxison belül. Lehet, hogy kedvezményes áron kínált válltáskákkal támogatják az ellenzéki mozgalmakat, vagy éppen ellenkezőleg, a kormány támogatóit próbálják elzárni legújabb, "Tigris" nevű, 90 százalékban hazai, természetes anyagokból készült kollekciójuktól, hogy így kényszerítsék térdre az Orbán-rendszert.

Az előbb a Facebookon megkérdeztem a müskinneseket, hogy milyen módon finanszírozta őket Soros György. Ezt válaszolták:

„Szia, most hüledezünk a listán, nyilván közünk sincs semmilyen jellegű támogatáshoz, csupán valószínűleg megtaláltak minket a program listán! :)”

Az biztos, hogy nem lehet elég ébernek lenni. Egy hete a Magyar Idők még pont időben derítette ki, hogy a Facebook egy új, szivárványos emoticonnal próbálja elérni a "családi értékek teljes megsemmisítését". Csak a gyors, kemény publicisztikának volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.