A kormánypropaganda tévedésből leleplezett egy válltáskát

veszély
2017 június 26., 17:47
comments 188

Szokatlanul erős írással jelentkezett a Pesti Srácok „Forró drót” nevű rovata. „A Bánkitó fesztiválon a Soros-szervezet a Simicska médiával borul össze” című cikkben Jurák Kata többek között megállapítja, hogy a

„fesztiválról természetesen az úgynevezett civilek sem hiányozhatnak”,

ezután pedig listázza a résztvevő szervezeteket.

„Ott van a CEU 2.0-ként emlegetett ELTE”

- írja a Pesti Srácok, de nem az egyetem a legmeglepőbb résztvevője a kormányellenes összeesküvésnek.

A Soros György által finanszírozott szervezetek listájára ugyanis a cikkben valamiért felkerült a Müskinn nevű, egyedi táskákat és pénztárcákat készítő budapesti vállalkozás is.

Az írásból nem derül ki, hogy a Müskinn milyen módon járulna hozzá Magyarország kormányának megdöntéséhez, vagy egyáltalán, mi a funkciójuk a Soros-galaxison belül. Lehet, hogy kedvezményes áron kínált válltáskákkal támogatják az ellenzéki mozgalmakat, vagy éppen ellenkezőleg, a kormány támogatóit próbálják elzárni legújabb, "Tigris" nevű, 90 százalékban hazai, természetes anyagokból készült kollekciójuktól, hogy így kényszerítsék térdre az Orbán-rendszert.

Az előbb a Facebookon megkérdeztem a müskinneseket, hogy milyen módon finanszírozta őket Soros György. Ezt válaszolták:

„Szia, most hüledezünk a listán, nyilván közünk sincs semmilyen jellegű támogatáshoz, csupán valószínűleg megtaláltak minket a program listán! :)”

Az biztos, hogy nem lehet elég ébernek lenni. Egy hete a Magyar Idők még pont időben derítette ki, hogy a Facebook egy új, szivárványos emoticonnal próbálja elérni a "családi értékek teljes megsemmisítését". Csak a gyors, kemény publicisztikának volt köszönhető, hogy nem lett nagyobb baj.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt