Betiltanák a Samsara fesztivált a helyi vadászok, mert félnek, hogy a goa elnyomja a szarvasbőgést

fesztivál
2017 június 26., 21:43

Két év után a töreki vadásztársaság vezetője több hatóságnál is feljelentette az augusztusi jógafesztivál szervezőit. Az Index arról ír, hogy a vadászok leginkább arra hivatkoznak, hogy a Samsara sok szemetet termel, a zaj pedig épp a szarvasbőgést megelőző hónapban riasztja el a környék vadjait, a szervezők által ásott, fél méter mély vízelvezető árok pedig veszélyes lehet a helyi rókaállományra.

A 2015-ös Samsara fesztivál sátra
photo_camera A 2015-ös Samsara fesztivál sátra Fotó: Botos Tamás /444

A Samsara főszervezője a lapnak elmondta, hogy a vadászok feljelentéséhez csatolt képeken látható szemetet mind ők gyűjtötték zsákszámra a fesztiválnak otthont adó 40 hektárnyi területen, és ennek egy jelentős része többnyire éppen a vadászlesek környékéről származik. 

Ráadásul a szervezők közben már megvették a Siófok melletti Töreki határában található rétet is, így a fesztivált gyakorlatilag a saját területükön rendeznék meg. Úgy gondolják, hogy a rét nem csak a hobbivadászoké, hanem mindenkié. 

 A jógások és goások fesztiváljának ellehetetlenítése érdekében töreki vadásztársaság minden létező szálat megmozgatott: egyszerre szólt a ÁNTSZ-nek, a siófoki rendőrségnek, a kaposvári kormányhivatal vadászati osztályának és a siófoki önkormányzatnak. 

photo_camera Fotó: Botos Tamás /444

A szervezők elmondták, hogy annak ellenére is dolgoznak az idei fesztiválon, hogy egyelőre ők sem látják az ügy végét. Hetek óta próbálnak egy személyes megbeszélést leszervezni a vadászokkal, hogy rendezzék az ügyet, de ezzel eddig egyszer sem jártak sikerrel. Még az ellenük megfogalmazott dokumentumokhoz sem jutottak hozzá.  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.