Betiltanák a Samsara fesztivált a helyi vadászok, mert félnek, hogy a goa elnyomja a szarvasbőgést

2017 június 26., hétfő 19:43

Két év után a töreki vadásztársaság vezetője több hatóságnál is feljelentette az augusztusi jógafesztivál szervezőit. Az Index arról ír, hogy a vadászok leginkább arra hivatkoznak, hogy a Samsara sok szemetet termel, a zaj pedig épp a szarvasbőgést megelőző hónapban riasztja el a környék vadjait, a szervezők által ásott, fél méter mély vízelvezető árok pedig veszélyes lehet a helyi rókaállományra.

A 2015-ös Samsara fesztivál sátra Fotó: Botos Tamás /444

A Samsara főszervezője a lapnak elmondta, hogy a vadászok feljelentéséhez csatolt képeken látható szemetet mind ők gyűjtötték zsákszámra a fesztiválnak otthont adó 40 hektárnyi területen, és ennek egy jelentős része többnyire éppen a vadászlesek környékéről származik. 

Ráadásul a szervezők közben már megvették a Siófok melletti Töreki határában található rétet is, így a fesztivált gyakorlatilag a saját területükön rendeznék meg. Úgy gondolják, hogy a rét nem csak a hobbivadászoké, hanem mindenkié. 

 A jógások és goások fesztiváljának ellehetetlenítése érdekében töreki vadásztársaság minden létező szálat megmozgatott: egyszerre szólt a ÁNTSZ-nek, a siófoki rendőrségnek, a kaposvári kormányhivatal vadászati osztályának és a siófoki önkormányzatnak. 

Fotó: Botos Tamás /444

A szervezők elmondták, hogy annak ellenére is dolgoznak az idei fesztiválon, hogy egyelőre ők sem látják az ügy végét. Hetek óta próbálnak egy személyes megbeszélést leszervezni a vadászokkal, hogy rendezzék az ügyet, de ezzel eddig egyszer sem jártak sikerrel. Még az ellenük megfogalmazott dokumentumokhoz sem jutottak hozzá.