Ha így folytatódik a trend, lassan kihal Kelet-Európa; Magyarországon 2100-ra csak 6 millióan élnek majd

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Magyarország népessége a nyolcvanas évektől folyamatosan csökken, és ha így folytatódik a trend, márpedig az ENSZ legfrissebb népesedési tanulmánya szerint így folytatódik, az előrejelzések szerint 2100-ra, vagyis 83 év múlva mindössze hatmillióan élnek majd az országban. 

Az ENSZ által vizsgált tíz közép-kelet-európai országban (Bulgária, Csehország, Fehéroroszország, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Oroszország, Románia, Szlovákia, Ukrajna) az ezredfordulón 300 millióan éltek, 2100-ra viszont a népesség 220 millióra csökken, ami átlagosan 28 százalékos népességfogyást jelent. 

Magyarországon az ENSZ szerint ebben a 100 éves periódusban olyan mértékű népességfogyás várható, hogy 2100-ra a 2000-es népességnek mindössze 62,5 százaléka él majd az országban. Bulgária, Lengyelország, Moldova és Románia lakosainak száma még ennél is drasztrikusabban, a 2000-eshez képest nagyjából a felére csökken 2100-ra. 

Mindeközben a világ össznépessége 7,6-ról 11,2 milliárdra nő 2100-ra, de ez nem Európa vagy Amerika, hanem Afrika és Ázsia népesedési sikerének tudható be. (ENSZ, Portfolio)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.