Hat év után szabadítottak ki egy svéd túszt az al-Káida fogságából

külföld
2017 június 26., 14:28
comments 74
photo_camera Johan Gustafsson   Fotó: -/AFP

A svéd külügyminisztérium bejelentette, hogy kiszabadították Johan Gustafssont, akit a terrorszervezett 2011 óta tartott fogva Maliban. Gustafssont két másik férfival együtt rabolta el az Iszlám Maghreb al-Kaidája (AQMI). Közülük az egyiket már 2015-ben kiszabadították a francia különleges erők. 

Margot Wallström svéd külügyminiszter azt mondta, hogy Gustafsson jó állapotban van. Az AQIM több nyugati túszt is ejtett, mielőtt a francia hadsereg 2013-ban csapatokat vezényelt a térségbe. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.