Kijelölte az új miniszterelnököt a román elnök

külföld
2017 június 26., 18:19

A szociáldemkrata PSD jelöltjét, Mihai Tudose ügyvivő gazdasági minisztert kérte fel kormányalakításra Klaus Johannis államfő hétfő este. A román elnök az egyeztetésekről azt mondta, hogy az ellenzéknek általában véve nem volt konkrét jelöltje, az egyeztetésekből az sem körvonalazódott, hogy lenne bármilyen egyezség a pártok között. Tudosét a liberális ALDE is támogatja. 

Mihai Tudose június 26-án leköszönő gazdasági miniszterként.
photo_camera Mihai Tudose Fotó: Stringer / AFP

Hozzátette, hogy a jelenlegi válság nagyon ártalmas mind a gazdaságra, mind Románia imázsára nézve, és nagyon gyorsan véget kell vetni ennek. Mielőbb szükség van az új kormányra, amely megoldja a felmerült problémákat.

A PSD-n kívül még a jobbközép PMP jelölt miniszterelnököt, ők Siegfried Muresan EP-képviselőt találták volna megfelelőnek a tisztségre.  A kinevezett kormányfőnek 10 napja van arra, hogy összeállítsa a miniszterek névsorát. (Transindex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.