Sebesült kékcápa tartotta rettegésben a mallorcai fürdőzőket

ÁLLAT
2017 június 26., 09:51
comments 45

A kécápa először a mallorcai Illetes strandján tűnt fel, és egészen a partig úszott a strandolók között. Nem bántott senkit, öt percig békésen úszkált a part közelében, majd távozott, de a strandon persze kitört a pánik. Később még négy másik mallorcai strandon is felbukkant, és ugyanakkora riadalmat okozott. 

link Forrás

A cápát vasárnap délután befogta a Palmai Akvárium mentőcsapata. Megállapították, hogy az állat sérült, és fájdalmai vannak. Egy horog sebesítette meg, méghozzá annyira, hogy nem lehetett rajta segíteni, ezért végül elaltatták.

A kékcápát emberre veszélyes ragadozóként tartják számon, de a támadások igen ritkák, mivel természetes élőhelye a nyílt tengeren, 1-350 méter mélyen van.

Rendkívül ritka, hogy megjelenjen a strandok közelében, ennek oka általában az, hogy eltévedt, beteg, vagy sérült. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.