Andorrának csúfolják kazah csapatában a válogatott Elek Ákost

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.
Az ír Corry Evans és Elek Ákos a foci-Eb selejtezőjének F csoportjában játszott Észak-Írország–Magyarország meccsen a belfasti Windsor Park Stadionban 2015. szeptember 7-én. (Fotó: Illyés Tibor / MTI)

 A kazah Kajrat Almati 28 esztendős, 42-szeres válogatott középpályása talpsérülés miatt nem lehetett ott Magyarország futballtörténeti mélypontján, de ezzel nem úszta meg a szégyent. A mindig jólértesült Nemzeti Sport készített interjút az idegenlégióssal, ott olvasható az alábbi kérdezz-felelek:

– Gondolom, utólag nem bánja, hogy kimaradt...

– Kimaradtam? Ugye most csak viccel? Azóta Andorra a becenevem a Kajrat öltözőjében. Hogy lehetne ebből kimaradni? A válogatott tagjának érzem magam, és ha nincs a sérülés, ott lettem volna a többiekkel, nem gondolom, hogy megúsztam volna. Erről a vereségről, látja, itt is értesültek, és nyilván nem esik jól, amikor ezzel cukkolnak. Ha idegesít a dolog, visszakérdezek: néztétek tavaly az Európa-bajnokságot? Na, akkor viszont csöndben vannak. 

Elek ezen kívül elmondja az interjúban azt is, hogy a kupacsapatoknak kell kiköszörülniük a csorbát, és mindig a kötelező győzelem a legnehezebb. Nagyon örül továbbá Kleinheisler László asztanai szerződésének, és családjával együtt megszerette Kazahsztánt. (NSO)