Egy év egy olasz bükk életéből

ÁLLAT
2017 június 27., 05:06
comments 59

Remek projektbe kezdett két éve Bruno D'Amicis és Umberto Esposito, amikor két éve rejtett kamerát állítottak egy erdei bükkfára. Elsőre talán értelmetlennek tűnhet, végül is egy fától sok izgalmat nem várhatunk, valószínűleg még akkor se produkálná magát, ha jupiterlámpákkal és rivaldafénnyel megvilágítva fényképeznék, hát még így, hogy rejtett kamerával.

link Forrás

De mint kiderült, egy fa élete csupa rejtély és titok. "Amit most láthatnak, csak egy apró részlete a hihetetlen élménynek" - írták alig három perces összefoglalójukhoz, amiben láthatunk vaddisznót, farkasokat, borzot, rókát, szarvast, őzt, hátát vakargató medvét, területét kijelölő farkast stb.

"Az elmúlt két évben megértettük, hogy az erdő mérhetetlen nagyságában minden fa egyedi. Vannak fák, ahova jó tojást rakni, amelyek óvó fedezéket adnak, amelyeknek jó nekidörgölőzni, amelyeken jelet lehet hagyni a tájékozódáshoz, amelyek élelmet adnak, amelyeket lepisilve ki lehet jelölni a területünket" - írták az alkotók.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.