"No jump" - üvöltötte a bungee oktató, "Now jump" - hallotta a 17 éves holland lány

baleset
2017 június 27., 07:51
comments 383
A híd, amiről ugrott Vera Mol.
photo_camera A híd, amiről ugrott Vera Mol.

Bíróság mondta ki, hogy felelős egy 17 éves holland lány halálában az a bungee oktató, aki az észak-spanyolországi Cabezón de la Sal településen dolgozott. Az egyik legabszurdabb és legtragikusabb ugróbaleset még 2015 augusztusában történt.

Az utat, amin a későbbi áldozat is részt vett, egy helyi sporttársaság szervezte. Az élete első ugrására készülő Vera Molon már volt felszerelés, de a bíróság azt állapított meg, hogy a kötelet nem rögzítették az ugrás előtt. Az oktató szegényes angoltudása miatt azt mondta Verának, hogy "No jump", ő viszont feltehetően úgy értette: "Now jump" - leugrott a közúti hídról és szörnyethalt. 

Az instruktornak a cantabriai bíróságon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kellett felelnie az eset miatt. A bíróságon kimondták, hogy a "No jump" abban a helyzetben és magasságban bizony inkább biztatásnak hangzik, semmint óva intésnek. Egy nyelvtanilag kifogástalan "Don't jump" valószínűleg megmenthette volna Vera életét. 

Az oktatónak azért is felelnie kell, mert valószínűleg nem ellenőrizte a lány életkorát, márpedig az áldozat még nem múlt el 18 éves, az ugrásokat szervező céget pedig azért vehetik elő, mert a hidakról történő bungee-zás nem megengedett Spanyolországban. (Telegraph

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.