Szerencsés esetben 35 perc alatt is eljuthat a reptérre a Deákról az egyedi arculatú új buszokkal

Budapest
2017 június 27., 11:43
A 100E buszjárat elindítása 2017-ben
photo_camera Az évezred budapesti közlekedési fejlesztéseként ezentúl közvetlen járat visz a belvárosból a reptérre. Legalábbis az úszóvébé ideje alatt, de talán majd utána is. Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Július 8-án megvalósul a magyarság ezeréves álma, hogy Budapest belvárosából akár átszállás nélkül is kijuthasson tömegközlekedéssel a ferihegyi reptérre. Mondjuk ennek ára is lesz, mégpedig 900 forint. Vagyis több, mint amennyiért eddig átszállással ki lehetett jutni, ráadásul ezen a járaton a bérlet se érvényes.

Az egyedi arculatú, alacsonypadlós, légkondicionált buszok a Deák Ferenc térről indulva a metró üzemidején kívül az Astoriánál és a Kálvinon, a metró üzemidejében csak a Kálvinon állnak meg a reptérig. A reptérről visszafele tartó járatok minden időben megállnak mindkét megállóban.

A járatok a budapesti közlekedésben merőben szokatlan módon alkalmazkodnak a reptér működéséhez, vagyis az első már hajnali négykor, az utolsó 23:30-kor indul a belvárosból, a reptérről pedig hajnali ötkor, illetve hajnali fél egykor indul az első és az utolsó busz.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes megfogalmazásából nehéz kihámozni, de ha jól értem, a kánaán egyelőre csak ideiglenesen, az úszóvébé idejére jön csak el. Ő úgy fogalmazott, hogy "szeretnének berendezkedni" arra, hogy a közvetlen járat hosszú távon szolgálja a repülővel utazókat.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.