Fél év letöltendőt kapott állatkínzásért egy mázai férfi

A Pécsi Törvényszék 

hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte állatkínzás miatt azt a mázai férfit, aki elhanyagolta a kutyái gondozását.

A bíróság szóvivője, Barkaszi Attila közölte: a törvényszék keddi határozatában a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. 

A férfi egy hatéves kaukázusi keverék kutyát és egy tíz hónapos keverék kölyökkutyát is tartott a mázai házánál, de miután 2014 februárjában elköltözött, kutyáit hátrahagyta. Nem gondoskodott sem a kutyák felügyeletéről, sem az etetésükről. Az ítélet szerint a két ebet egy egy ismeretlen személy mintegy két hétig csak egy, legfeljebb két alkalommal minimális mennyiségű száraz kutyatáppal etette. Később pedig a vádlott szomszédjai etették és itatták a kutyákat. Mivel a nagyobbik kutya az élelem nagy részét elette a kölyök elől, ezért a kisebb eb kórosan lesoványodott. Az ügy azután indult, hogy szomszédok állatorvost hívtak, miután az életveszélyes állapotba került kölyökkutya átmászott az udvarukba. (MTI)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.