HVG: nővérhiány miatt bezár a szegedi klinika egy osztálya

A Hvg.hu úgy tudja, hogy ápoló- és nővérhiány miatt június végétől szeptemberig 

bezár a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Geriátriai és Krónikus Osztályának férfi részlege.

A lap szerint a mintegy 30-40 ágyas osztály a nyáron csak a sürgősségiről vesz át betegeket. Az osztályon olyan betegeket ápoltak, akiket valamiért nem tudott elbocsátani a klinika, például mert az otthoni ápolásukat nem tudták megoldani a hozzátartozók. 

A klinika honlapján egyelőre nincs információ a bezárásról, 

és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ sem reagált még hivatalosan a Hvg-nek.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.