A tájkép fele leégett Fertőrákoson

baleset
2017 június 29., 06:16
comments 92
Lángolnak a nádtetős cölöpházak Fertőrákosnál, a Fertő-tavon.
photo_camera Lángolnak a nádtetős cölöpházak Fertőrákosnál, a Fertő-tavon. Fotó: Olvasónk, Zalán

Az erős szél miatt pillanatok alatt végigsöpört a tűz Fertőrákosnál a Fertő-tóra épített, a tájképet meghatározó nádfedeles cölöpházakon csütörtökön. A tűz az egyik, felújítás alatt álló házban keletkezett.

link Forrás

A tűz gyors terjedéséről olvasónk, Zalán számolt be, ő küldte a videofelvételt és a fotókat is. Első bejelentkezésekor már három ház lángolt, ötven perc múlva már hat, újabb húsz perc múlva már nyolc ház lángolt. Végül a hivatalos tájékoztatás szerint tíz, Zalán értesülései szerint 11 ház égett le, csak azok maradtak épségben, amelyek felületét tűzvédelmi szerrel kezelték, és amiket a tűzoltók vízzel hűsítettek.

A cölöpházak ára Zalán szerint harmincmillióról indul, van olyan ház, amiben százmillió forintos kár keletkezett.

A 60 hivatásos és 15 önkéntes magyar tűzoltó munkáját a szomszédos Ausztriából érkezettek is segítették.
photo_camera A 60 hivatásos és 15 önkéntes magyar tűzoltó munkáját a szomszédos Ausztriából érkezettek is segítették. Fotó: Olvasónk, Zalán

A megyei katasztrófavédelem arról tájékoztatta az Indexet, hogy a mentés során egy embert a vízből mentettek ki. A tüzet hatvan hivatásos és 15 önkéntes magyar tűzoltó mellett a szomszédos Ausztriából érkező tűzoltók is oltották, ők a túlpartról látták meg a tüzet és indultak a magyarok segítségére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.