A tájkép fele leégett Fertőrákoson

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Lángolnak a nádtetős cölöpházak Fertőrákosnál, a Fertő-tavon.Fotó: Olvasónk, Zalán

Az erős szél miatt pillanatok alatt végigsöpört a tűz Fertőrákosnál a Fertő-tóra épített, a tájképet meghatározó nádfedeles cölöpházakon csütörtökön. A tűz az egyik, felújítás alatt álló házban keletkezett.

A tűz gyors terjedéséről olvasónk, Zalán számolt be, ő küldte a videofelvételt és a fotókat is. Első bejelentkezésekor már három ház lángolt, ötven perc múlva már hat, újabb húsz perc múlva már nyolc ház lángolt. Végül a hivatalos tájékoztatás szerint tíz, Zalán értesülései szerint 11 ház égett le, csak azok maradtak épségben, amelyek felületét tűzvédelmi szerrel kezelték, és amiket a tűzoltók vízzel hűsítettek.

A cölöpházak ára Zalán szerint harmincmillióról indul, van olyan ház, amiben százmillió forintos kár keletkezett.

A 60 hivatásos és 15 önkéntes magyar tűzoltó munkáját a szomszédos Ausztriából érkezettek is segítették.Fotó: Olvasónk, Zalán

A megyei katasztrófavédelem arról tájékoztatta az Indexet, hogy a mentés során egy embert a vízből mentettek ki. A tüzet hatvan hivatásos és 15 önkéntes magyar tűzoltó mellett a szomszédos Ausztriából érkező tűzoltók is oltották, ők a túlpartról látták meg a tüzet és indultak a magyarok segítségére.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.