A tájkép fele leégett Fertőrákoson

baleset
2017 június 29., 6:16
comments 97
photo_camera Lángolnak a nádtetős cölöpházak Fertőrákosnál, a Fertő-tavon. Fotó: Olvasónk, Zalán

Az erős szél miatt pillanatok alatt végigsöpört a tűz Fertőrákosnál a Fertő-tóra épített, a tájképet meghatározó nádfedeles cölöpházakon csütörtökön. A tűz az egyik, felújítás alatt álló házban keletkezett.

A tűz gyors terjedéséről olvasónk, Zalán számolt be, ő küldte a videofelvételt és a fotókat is. Első bejelentkezésekor már három ház lángolt, ötven perc múlva már hat, újabb húsz perc múlva már nyolc ház lángolt. Végül a hivatalos tájékoztatás szerint tíz, Zalán értesülései szerint 11 ház égett le, csak azok maradtak épségben, amelyek felületét tűzvédelmi szerrel kezelték, és amiket a tűzoltók vízzel hűsítettek.

A cölöpházak ára Zalán szerint harmincmillióról indul, van olyan ház, amiben százmillió forintos kár keletkezett.

photo_camera A 60 hivatásos és 15 önkéntes magyar tűzoltó munkáját a szomszédos Ausztriából érkezettek is segítették. Fotó: Olvasónk, Zalán

A megyei katasztrófavédelem arról tájékoztatta az Indexet, hogy a mentés során egy embert a vízből mentettek ki. A tüzet hatvan hivatásos és 15 önkéntes magyar tűzoltó mellett a szomszédos Ausztriából érkező tűzoltók is oltották, ők a túlpartról látták meg a tüzet és indultak a magyarok segítségére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt