Akár 300 000 forintot is fizethet a gazda, akinek a megfulladt kutyájához mentőhelikopter szállt ki

A Bors újabb részleteket derített ki arról a pénteki esetről, amikor mentőhelikopter repült a délegyházi bányatóhoz, mert riasztás érkezett arról, hogy egy ötéves gyerek merült el a tóban, a helyszínen viszont kiderült, hogy csak egy kutyáról van szó.

A lapnak nyilatkozó szemtanú szerint ő azonnal a kutya segítségére sietett, amint látta a vízben elmerülni. Azt hitte nem lesz komoly baja, de a kutya ismét elmerült, és akkor már élettelennek tűnt, csak a lábánál fogva tudta kihúzni.

A parton többen próbálták megmenteni, még szívmasszás és újraélesztési kísérlet is volt, de nem jártak szerencsével. Eküzben a kutya gazdája feltehetőleg értesítette az Országos Mentőszolgálatot, ahonnét egy helikoptert és két kocsit küldtek a helyszínre.

A szemtanú szerint nem kért senki helikoptert, de egyébként a mentősök is megpróbáltak segíteni a kutyán, csak megfelelő eszközök híján ők sem tudtak mit csinálni.

Az OMSZ-nél azt mondták a Borsnak, hogy a beérkezett telefonhívás tanúsága szerint ők a „valakit kihúztak a vízből, aki nem lélegzik” üzenetet kapták, ezért döntöttek a helikopteres kiszállás mellett. És

„a riasztás körülbelül háromszázezer forintos költséget generált a mentőknek, amit valószínűleg a félrevezető hívás kezdeményezőjének kell állnia”.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.