Nem rossz a buli az Auróra bezárásával foglalkozó józsefvárosi fórumon

életmód
2017 június 29., 07:12
comments 303

Csütörtök délelőtt lakossági fórumot tartottak a Józsefvárosban az előző nap bezáratott Auróra ügyében. A rendezvényen nem jelentek meg a szórakozóhely képviselői, viszont ott voltak a korábbi hasonló rendezvényekről ismert, egészen fantasztikus táblácskákat lóbáló helyi nyugdíjasok.

Józsefvárosiak demonstrálnak az Aurórában 2017. június 29-én
photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor

A fórumon Sára Botond alpolgármester arról beszélt, hogy sima hatósági ügyről van szó, egyszerűen a jegyző bezárta a szabálytalanul működő Aurórát. Egyébként pedig be kellene tartani a szabályokat.

A helyszínen megjelent Románné Bolba Márta evangélikus lelkész is, aki még áprilisban ellenzéki jelöltként indult egy józsefvárosi időközi választáson. Ő arról beszélt, hogy a helyi rendőrség politikai megrendelésre dolgozik, és a jegyző egy olyan büntetőeljárás alapján záratta be az Aurórát, ami nem a hely, hanem magánszemélyek ellen zajlik

photo_camera Fotó: Czinkóczi Sándor

Molnár Gábor rendőrkapitány erre azt mondta, hogy a rendőrök nem politikai megrendelésre, hanem lakossági panaszra mentek ki az Aurórába. Szerinte nekik kötelességük reagálni, ha kábítószerhasználatról kapnak jelzést.

Czinkóczi Sándor, a 444 helyszíni tudósítója szerint a táblás „civilek” bekiabálásokkal színesítették az eseményt, és arról beszéltek, hogy az Auróra miatt esténként nem mernek kimenni az utcára.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.