Nem rossz a buli az Auróra bezárásával foglalkozó józsefvárosi fórumon

2017 június 29., csütörtök 7:12

Csütörtök délelőtt lakossági fórumot tartottak a Józsefvárosban az előző nap bezáratott Auróra ügyében. A rendezvényen nem jelentek meg a szórakozóhely képviselői, viszont ott voltak a korábbi hasonló rendezvényekről ismert, egészen fantasztikus táblácskákat lóbáló helyi nyugdíjasok.

Fotó: Czinkóczi Sándor

A fórumon Sára Botond alpolgármester arról beszélt, hogy sima hatósági ügyről van szó, egyszerűen a jegyző bezárta a szabálytalanul működő Aurórát. Egyébként pedig be kellene tartani a szabályokat.

A helyszínen megjelent Románné Bolba Márta evangélikus lelkész is, aki még áprilisban ellenzéki jelöltként indult egy józsefvárosi időközi választáson. Ő arról beszélt, hogy a helyi rendőrség politikai megrendelésre dolgozik, és a jegyző egy olyan büntetőeljárás alapján záratta be az Aurórát, ami nem a hely, hanem magánszemélyek ellen zajlik

Fotó: Czinkóczi Sándor

Molnár Gábor rendőrkapitány erre azt mondta, hogy a rendőrök nem politikai megrendelésre, hanem lakossági panaszra mentek ki az Aurórába. Szerinte nekik kötelességük reagálni, ha kábítószerhasználatról kapnak jelzést.

Czinkóczi Sándor, a 444 helyszíni tudósítója szerint a táblás „civilek” bekiabálásokkal színesítették az eseményt, és arról beszéltek, hogy az Auróra miatt esténként nem mernek kimenni az utcára.