Nem rossz a buli az Auróra bezárásával foglalkozó józsefvárosi fórumon

2017 június 29., csütörtök 7:12
307

Csütörtök délelőtt lakossági fórumot tartottak a Józsefvárosban az előző nap bezáratott Auróra ügyében. A rendezvényen nem jelentek meg a szórakozóhely képviselői, viszont ott voltak a korábbi hasonló rendezvényekről ismert, egészen fantasztikus táblácskákat lóbáló helyi nyugdíjasok.

Fotó: Czinkóczi Sándor

A fórumon Sára Botond alpolgármester arról beszélt, hogy sima hatósági ügyről van szó, egyszerűen a jegyző bezárta a szabálytalanul működő Aurórát. Egyébként pedig be kellene tartani a szabályokat.

A helyszínen megjelent Románné Bolba Márta evangélikus lelkész is, aki még áprilisban ellenzéki jelöltként indult egy józsefvárosi időközi választáson. Ő arról beszélt, hogy a helyi rendőrség politikai megrendelésre dolgozik, és a jegyző egy olyan büntetőeljárás alapján záratta be az Aurórát, ami nem a hely, hanem magánszemélyek ellen zajlik

Fotó: Czinkóczi Sándor

Molnár Gábor rendőrkapitány erre azt mondta, hogy a rendőrök nem politikai megrendelésre, hanem lakossági panaszra mentek ki az Aurórába. Szerinte nekik kötelességük reagálni, ha kábítószerhasználatról kapnak jelzést.

Czinkóczi Sándor, a 444 helyszíni tudósítója szerint a táblás „civilek” bekiabálásokkal színesítették az eseményt, és arról beszéltek, hogy az Auróra miatt esténként nem mernek kimenni az utcára.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt