Németországban is megjelent a szicíliai maffia

külföld
2017 június 29., 10:09
comments 84
Giuseppe Dainotti maffiafőnök meggyilkolása Palermóban, május 22-én.
photo_camera Giuseppe Dainotti maffiafőnök meggyilkolása Palermóban, május 22-én. Fotó: ALESSANDRO FUCARINI/AFP

Németországba költöznek a szicíliai maffia klánjai - írja a Guardian német nyomozati anyagok alapján. A költözés okai egyrészt a Dél-Olaszországot sújtó gazdasági nehézségek, másrészt az olasz hatósági fellépés a szervezett bűnözéssel szemben. A klánok Németország délnyugati részére, Európa egyik leggazdagabb régiójába költöztek.

Júniusban 19 embert tartóztattak kábítószerkereskedelem vádjával, és 4 millió eurónyi készletet foglaltak le Villingen-Schwenningen városban a német és a palermói hatóságok közös akciójában. 

Az olasz hatóságok szerint több tonna marihuánát és kokaint szállítottak Albániából Németországba, a profitot pedig játékgépek eladásával mosták tisztára - arra kényszerítettek boltokat és bárokat, hogy megvegyék a gépeiket. A kábítószerkereskedelemből származó profitból fegyvereket is vehettek a Balkánon.

Az üzletet a hatóságok szerint egy Németországban született olasz férfi irányította, akinek két étterme is van Baden-Württembergben, és erős szálak fűzik a szicíliai maffiához. A legerősebb szicíliai szervezet, a Cosa Nostra is megjelent Németországban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.