Németországban is megjelent a szicíliai maffia

2017 június 29., csütörtök 8:09
Giuseppe Dainotti maffiafőnök meggyilkolása Palermóban, május 22-én. Fotó: ALESSANDRO FUCARINI/AFP

Németországba költöznek a szicíliai maffia klánjai - írja a Guardian német nyomozati anyagok alapján. A költözés okai egyrészt a Dél-Olaszországot sújtó gazdasági nehézségek, másrészt az olasz hatósági fellépés a szervezett bűnözéssel szemben. A klánok Németország délnyugati részére, Európa egyik leggazdagabb régiójába költöztek.

Júniusban 19 embert tartóztattak kábítószerkereskedelem vádjával, és 4 millió eurónyi készletet foglaltak le Villingen-Schwenningen városban a német és a palermói hatóságok közös akciójában. 

Az olasz hatóságok szerint több tonna marihuánát és kokaint szállítottak Albániából Németországba, a profitot pedig játékgépek eladásával mosták tisztára - arra kényszerítettek boltokat és bárokat, hogy megvegyék a gépeiket. A kábítószerkereskedelemből származó profitból fegyvereket is vehettek a Balkánon.

Az üzletet a hatóságok szerint egy Németországban született olasz férfi irányította, akinek két étterme is van Baden-Württembergben, és erős szálak fűzik a szicíliai maffiához. A legerősebb szicíliai szervezet, a Cosa Nostra is megjelent Németországban.