Oligarchaszingularitás: Mészáros Lőrinc tévéjében megkérdezték Simicska Lajost, mit gondol Orbán Viktorról

A tévétörténelem a szemünk előtt zajlik: Mészáros Lőrinc televíziója, az Echo Tv műsora kendőzetlen őszinteséggel kimondta, hogy Simicska Lajos a Fidesz kormányzása alatt állami megrendelésekből gazdagodott meg. Ez már önmagában bőven elég lenne, csakhogy ennél sokkal nagyobb dolog történt: Mészáros Lőrinc tévéjében megkérdezték Simicska Lajost, mit gondol Orbán Viktorról.

(Az évtizedeken át legnagyobb harcostársát ugyanis korábban gecinek nevezte, és ezen azóta sem finomított.)

A Közgép urával az Apeh-elnöksége óta nem készült tévéinterjú (a legutóbbiból nemrég az RTL Klubon, a Házon kívül című műsorban volt egy részlet). De most Simicska Lajos otthonában, Veszprémben, bevásárló kosarát lóbálva beszélgetett a nyílt utcán a kormánypropagandával. Most sem volt túl szószátyár, a kérdések közül csak arra válaszolt lelkesen, hogy milyen süteményt vesz a cukrászdában, ahova tart: minyont, csokis süteményt és valami krémeset. De nem volt szabad 12-nél többet vennie – magyarázta.

A Jobbikkal való kapcsolatáról vagy tévéjéről, a Hír Tv-ről a kb. 4000 forintos Spalding-pólóban és a védjegyévé vált nadrágtartóban sétáló Simicska semmit sem akart mondani, mivel nem követi a híreket, nincs rá ideje, más dolga is van:

„Állatokat tenyésztek, mezőgazdasággal foglalkozom, ez kitölti az időm nagy részét.”

Végül határozottan, a mikrofonos embert eltolva azt mondta, ne hozza ki a béketűréséből, szálljon le róla, húzzon onnan:

A történelmi lökés pillanata:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.