Szürke vagy fehér rendszám, a Te választásod!

hirdetés
2017 június 29., 07:43
comments 28
ad

Erősen burleszkbe hajlik az autók hátuljára akasztható vagy vonóhorogra szerelhető kerékpártartók körüli hercehurca. Hallhattunk már olyat, hogy extra, ki tudja, miért, de szürke alapszínű rendszámot kell venni ezekre, arról is esett szó, hogy extra műszaki vizsgára kell vinni a kocsit a bicikliszállítás előtt, de van, aki szerint elég átszerelni a tartó hátuljára a rendszámot, a lényeg, hogy látható legyen. Hogy mi az igazság? 

Aki válaszol: a német Uebler bringatartók importőre! Nekik ez üzlet, tehát ők - a hatóságokkal és a magyar sajtóval szemben - képesek voltak világosan, egyértelműen megfogalmazni, mi is a tennivaló, ha nem a tetőn, hanem a kocsi fenekén akarod vinni a bringádat. Íme, az Uebler közleménye:

"Az Uebler vonóhorogra szerelhető kerékpárszállító hazai forgalmazója már több ízben kért minisztériumi állásfoglalást a rendszámtáblák láthatósága ügyében. A legutóbbi válaszlevélben a minisztérium megerősítette, hogy az új jogszabályban, amit a tervek szerint hamarosan elfogadnak, eltörlik a kerékpárszállítók műszaki szemléjét és csupán az autó papírjaival, illetve a személyazonosításra szolgáló okmányokkal igényelhető lesz a harmadik rendszám.

Ez a tuti megoldás: gyári, biztonságosan rögzíthető kerékpárszállító, működő lámpákkal, átszerelt és megvilágított rendszámmal
photo_camera Ez a tuti megoldás: gyári, biztonságosan rögzíthető kerékpárszállító, működő lámpákkal, átszerelt és megvilágított rendszámmal

A szabályozás kiegészítéseként arról is döntenek, hogy ezentúl a gépkocsi hátsó rendszáma áthelyezhető legyen a rendszámtáblát eltakaró kerékpárszállító eszközre. Ezzel a kiegészítéssel a kormány a szürke rendszám kiváltásának kötelező jellegét is eltörölheti. Így tehát a forgalmi engedélyben a harmadik rendszám kiadása lesz feltüntetve, és azt az autójára szerelt bármilyen szállítóra felteheti majd a gépkocsi tulajdonosa. Így akik csak bérelni szeretnének ilyen eszközt, ők is könnyedén használhatják (jelenleg van már ilyen szolgáltatás is Magyarországon).

(És most jön a lényeg - 444) A módosított törvény hatályba lépése előtt nem fenyegeti büntetés a kerékpárszállítóval közlekedő gépkocsi tulajdonosokat, ugyanis Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos a Belügyminisztériummal megállapodott arról, hogy a rendőrség a fehér rendszámot átszerelő autóvezetőket nem bírságolja meg.

Nem árt azonban szem előtt tartani, hogy a rendőrség továbbra is ellenőrizheti a kerékpárszállítók műszaki állapotát pl. (van-e világítása, féklámpája, megfelel-e az EU szabványoknak, stb.), ezért érdemes azt az előírásoknak megfelelően használni."

Összecsukható bringaszállító az Ueblertől
photo_camera Összecsukható bringaszállító az Ueblertől

Az Uebler kerékpárszállítói szerelés nélkül, másodpercek alatt felpattinthatók a vonóhorogra. A BMW-vel, VW-vel, Audival együtt dolgozó cég termékei között összecsukható és beépített tolatóradarral felszerelt(!) változat is megtalálható. A masszív, mégis könnyű kerékpár-szállítók akár 75 kilós terhelhetősége egyedülálló a piacon. A garancia egy év, de ha vásárláskor regisztrálsz az Uebler weboldalán, további két év jótállást kapsz a bringaszállítóra!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.