Véletlenül már megint nem oda építkeztek Simonka Györgyék, ahova EU-támogatást kaptak

Kevés olyan színes egyéniség van a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjában, mint Simonka György, akinek legújabb kalandjairól most a Magyar Nemzet számolt be. Egy Simonkához köthető cég ugyanis Békéscsabán épített fel egy szerelőcsarnokot, pedig arra kapott uniós pályázati forrást, hogy az épület a 30 kilométerrel arrébb lévő Medgyesegyházán legyen.

A Likefest Kft. még 2014-ben nyert el 60 millió brüsszeli forintot a szerelőcsarnokra, amiben gépjárművek, kamionok, mezőgazdasági gépek javítását, karbantartását, felújítását tervezték végezni. És külön megígérték, hogy ez majd munkahelyteremtéssel is fog járni.

Ehhez képest 2015-ben a pénzt elnyerő cég 2015 végén, már Mentor Menedzsment Kft. néven arról számolt be, hogy az épület Békéscsabán készül el. Hogy hol, azt a Magyar Nemezetnek nem sikerült kiderítenie, de a a Mentor Menedzsment Kft.-nek nincs is békéscsabai telephelye.

Külön szép, hogy a fejlesztésről készült jelentést és beszámolót a Nemzetgazdasági Minisztérium is elfogadta, tehát szerintük semmi gond nincs azzal, hogy az épület egy másik településre költözött.

A Magyar Nemzet emlékeztet, hogy Simonkának, akihez több olyan cég köthető, amely ellen jelenleg is nyomoznak, nem ez volt az első hasonló páyázati ügye. Korábban egy tótkomlósi telephely fejlesztésére kapott 50 millió forintból lett inkább autómosó Orosházán.