Vagy Orbán vagy a Rogán-minisztérium propagandagépe nem tudja jól, hogy hányan küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőíveket - UPDATE: Rogánék szerint mindenkinek igaza van

politika
2017 július 01., 09:19
comments 121

Orbán Viktor korábbi beszédében, amiben a legutóbbi nemzeti konzultáció HI-HE-TET-LEN sikeréről beszélt, azt mondta, hogy egészen pontosan

1 688 044 ember küldte vissza a kérdőíveket.

Ehhez képest a propagandaminisztérium által koordinált reklámokban másik számot mondanak,

1 680 933.

A két szám között 7111 ember a különbség, persze lehet, hogy ők személyesen Orbánnak küldték a válaszaikat.

link Forrás

UPDATE 19:27

A poszt megjelenése után a Rogán-minisztériumból reakciót küldtek a fenti adatokra. Ezt írták:

„Sajnáljuk, hogy elkerülte figyelmüket a konzultáció eredményeit összesítő honlap, és az ebben a témában tartott sajtótájékoztató. Ezek világos tájékoztatást adtak arról, hogy a május 31-i feladási határidőig 1 680 ezer 933 kérdőív érkezett be. Az ezt követő napokban még további 7111 kérdőív érkezett vissza postai úton. Mivel minden vélemény számít, ezeket a kormány szintén figyelembe vette a feldolgozás során.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.