5000 chilei zászlót küld a Németország-Chile döntőre a magyar származású filantróp Leonardo Farkas

külföld
2017 július 02., 08:59
comments 95
Leonardo Farkas 2009-ben
photo_camera Leonardo Farkas 2009-ben Fotó: ROSSANA GARAY/NOTIMEX

Magyar idő szerint este 8 órakor rendezik a 2017-es Konföderációs Kupa döntőjét, amit a toronymagas esélyes, világbajnok Németország és Chile válogatottjai vívnak meg Szentpéterváron.

Az egyik legtehetősebb chilei üzletember, Leonardo Farkas is nagyon készül a meccsre. 5000 zászlót pakoltatott fel repülőre, hogy eljuttassa őket az orosz fővárosban meccsre készülő szurkolókhoz. 

Farkas magyar származású zsidó emigránsok gyermeke. "Üzletember, filantróp" - írja Wikipedia oldala. Szülei 1939-ben menekültek el Erdélyből és meg se álltak Dél-Amerikáig. 

A kis Farkas Amerikában zongoristaként kereste a kenyerét, hogy aztán szülei halála után visszatérjen Chilébe és kezébe vegye a családi cég bányaipari cégeit. Az egyik legnagyobb jótékonykodónak ismerik az országban, rendszeresen támogatja hátrányos helyzetű gyerekek kampányait. Farkas pártfogója a budapesti Élet Menetének is és támogatja a zsidó hagyományok ápolását is. 

A most 50 éves Farkas Szentpéterváron egy helyi szálloda elé invitálta a szurkolókat, ahol osztogatják majd a lobogókat. Nagyjából 10 ezer chilei szurkoló van most Oroszországban és készül a döntőre.   

Az üzletember azt írta a Facebookon, hogy a játékosoknak nagy szükségük van most a bíztatásra, és azt kérte, egy szurkoló csak egy zászlót vigyen magával. A zászlókat Chile-Franciarszág-Oroszország útvonalon juttatják el a szurkolókhoz. Farkas csinált már ilyet, 2015-ben 40 ezer zászlót osztott ki Santiagóban a Copa America döntője előtt. Akkor bejött a dolog: Chile tizenegyesekkel legyőzte Argentinát és története során először megnyerte a kupát. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.