Csodatagozat Szegeden: a diákok 146 érettségi jegyéből csak három nem lett ötös

A delmagyar.hu ír írról, hogy rekordot döntött Szegeden a Radnóti Miklós gimnáziumban a végzős matematika tagozatos osztály: a 146 érettségi jegyükből csak három volt négyes, a többi mind ötös.

Az osztály közel fele a jó eredmények birtokában el is hagyja az országot: főleg brit menő egyetemeken folytatják majd. 

A cikk szerint a 12.M osztály az iskolai rekordot is megdöntötte: eddig 4,96 százalék volt az érettségin a jegyek legjobb mért átlaga. Most viszont 4,98-as átlagot hoztak össze, úgy, hogy a jegyek harmada emelt szintű érettségis eredmény volt. 

Az osztályból tízen folytatják elitegyetemeken: az Amerikai Matematikai Diákolimpiát megnyerő Williams Kada Cambridge-ben, Gál Hanna, Lajkó Kálmán, Váli Benedek és Hansel Soma szintén Cambridge-ben, Hanna a Pembroke College-ban, Kálmán a Trinity College-ban, Benedek az Emmanuel College-ban, Soma a Queens' College-ban, Andó Angelika pedig Oxfordban, a Queen's College-ban tanul tovább a cikk szerint. 

Rajtuk kívül még négyen folytatják külföldön az osztályból: Hegedűs Bercel Manchesterben, Tímár Veronika Warwickban, Cseh Kristóf Bristolban, Schrettner Bálint pedig Mannheimben. (delmagyar.hu/Index)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.