Csodatagozat Szegeden: a diákok 146 érettségi jegyéből csak három nem lett ötös

oktatás
2017 július 02., 14:36
comments 267

A delmagyar.hu ír írról, hogy rekordot döntött Szegeden a Radnóti Miklós gimnáziumban a végzős matematika tagozatos osztály: a 146 érettségi jegyükből csak három volt négyes, a többi mind ötös.

Az osztály közel fele a jó eredmények birtokában el is hagyja az országot: főleg brit menő egyetemeken folytatják majd. 

A cikk szerint a 12.M osztály az iskolai rekordot is megdöntötte: eddig 4,96 százalék volt az érettségin a jegyek legjobb mért átlaga. Most viszont 4,98-as átlagot hoztak össze, úgy, hogy a jegyek harmada emelt szintű érettségis eredmény volt. 

Az osztályból tízen folytatják elitegyetemeken: az Amerikai Matematikai Diákolimpiát megnyerő Williams Kada Cambridge-ben, Gál Hanna, Lajkó Kálmán, Váli Benedek és Hansel Soma szintén Cambridge-ben, Hanna a Pembroke College-ban, Kálmán a Trinity College-ban, Benedek az Emmanuel College-ban, Soma a Queens' College-ban, Andó Angelika pedig Oxfordban, a Queen's College-ban tanul tovább a cikk szerint. 

Rajtuk kívül még négyen folytatják külföldön az osztályból: Hegedűs Bercel Manchesterben, Tímár Veronika Warwickban, Cseh Kristóf Bristolban, Schrettner Bálint pedig Mannheimben. (delmagyar.hu/Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.