"Mélységesen elítéli" a Vasas, hogy bundával gyanúsítják a csapat furcsa izraeli veresége után

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Alaposan kiakadt a Vasas klubvezetése, miután már nem csak az öltözőkben és folyosókon pusmognak arról, hogy esetleg bunda lehetett a piros-kékek meglehetősen furcsa veresége a Beitar Jerusalem ellen, hanem a Nemzeti Sportban publicisztikában is feszegetik a kérdést. 

Az angyalföldiek Európa Liga-selejtezőre utaztak Izraelbe és elég jól is mozogtak sokáig: a 88. percben 3-1-es vezetéssel fordultak rá az utolsó pár percre. Aztán öt perc alatt kaptak három gólt és kikaptak. Ezzel nem estek ki egyébként, mert a visszavágó még hátravan, de futballberkekben - főleg a gólokat látva - többen arról spekulálták, hátha valami fogadási ügy lehet a háttérben. 

A Sportban Somogyi Zsolt arról lamentált, vajon hogy kaphatott be ilyen gyorsan három dugót a Vasas.

"Tudjuk, hol élünk, a meccs másnapján már meg is jelent, 108-szoros pénzt adtak a hajrában, kétgólos magyar vezetésnél az izraeli sikerre. Az a gyanús, ami nem gyanús, ezt Pelikán gátőr is megtanulta – hát akkor mennyire gyanús, ami nagyon gyanús? Lehetett ez a világ legtisztább sportküzdelme, sokan fogadnának arra, hogy valakik fogadtak erre…" - írta a sportlap. 

Erre reagált most indulatosan a klub. Azt írják a honlapjukon, hogy mélységesen elítélnek mindenféle gyanúsítgatást. 

Függetlenül attól mi az igazság, a magyarázkodás elég izzadtságszagúra sikeredett. Azt pedzegetik például, vajon a PSG-nél, a Barcelona ellen is ez volt a "szándék"? Aztán felhoznak valami Leipzig meccset, amin 4-2-ről 5-4-re kaptak ki a 84. perc után. Felteszik a költői kérdést, vajon hogyan történhetett a meccs befolyásolása. 

Szerintük kizárható, hogy a Beitar belement volna olyan rizikóba, hogy "engednek rúgni 3 gólt", és az utolsó percekre hagyják a fordítást. (Ez a verzió eleve azt feltételezi, hogy ha volt is bunda, abban a klubok és minden játékos is érintett, de nem minden esetben ez a helyzet.)

"Tehát akkor vegyük a csapatunkat. Itt ismét felmerülhet a kérdés: olyan jók lennénk, hogy tudjuk előre, hogy 3 gólt fogunk rúgni? Talán annyira mégsem. Akkor, ha már a meccs így alakult, a játékosok meccs közben, mondjuk a 60. perc tájékán, a pályáról telefonálgattak volna, hogy hogyan állnak a fogadóirodák szorzói? Mennyit lehet nyerni? És azt is megszervezték volna, hogy valaki valahol egy nagy összeget tegyen fel a vereségünkre? És akkor a lényeg: az esetleges összejátszók is annyira bíztak volna a Beitarban, hogy a 88. percig vártak volna azzal, hogy megkapjuk a vereséghez szükséges 3. gólból az elsőt?  - kérdezik az elöljárók Somogyi Zsolttól. 

Szerintük ilyet feltételezni is marhaság és fájó gondolat, azzal pedig nem foglalkozik, hogy több sérültje is volt a csapatnak. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.