Szabadon engedték Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt

Olmert elhagyja a ramlai börtön 2017. július 2-ánFotó: JACK GUEZ/AFP

Vasárnap reggel hazatérhetett tel-avivi otthonába Ehud Olmert, aki az elmúlt közel másfél évben a ramlei Maszijahu börtön vendégszeretetét élvezhette. Olmert 2006 és 2009 között volt Izrael miniszterelnöke és tavaly februárban kellett börtönbe vonulnia az igazságszolgáltatás akadályozásáért és vesztegetésért. 

A kegyelmi bizottság csütörtökön döntött úgy, hogy Olmert elhagyhatja a börtönt. 

Olmertet 2014-ben több mint két év fegyházra ítélte a bíróság olyan bűncselekményekért, amiket még korábban kereskedelmi miniszterként illetve Jeruzsálem polgármestereként követett el. 

71 évesen most feltételesen szabadulhat megkötésekkel. 2018. májusáig, büntetése leteltéig jótékony munkát kell végeznie, kéthetente meg kell jelennie a rendőrségen, nem adhat interjút senkinek és nem utazhat külföldre. (New York Times)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.