Szabadon engedték Ehud Olmert volt izraeli miniszterelnököt

külföld
2017 július 02., 06:33
comments 35
Olmert elhagyja a ramlai börtön 2017. július 2-án
photo_camera Olmert elhagyja a ramlai börtön 2017. július 2-án Fotó: JACK GUEZ/AFP

Vasárnap reggel hazatérhetett tel-avivi otthonába Ehud Olmert, aki az elmúlt közel másfél évben a ramlei Maszijahu börtön vendégszeretetét élvezhette. Olmert 2006 és 2009 között volt Izrael miniszterelnöke és tavaly februárban kellett börtönbe vonulnia az igazságszolgáltatás akadályozásáért és vesztegetésért. 

A kegyelmi bizottság csütörtökön döntött úgy, hogy Olmert elhagyhatja a börtönt. 

Olmertet 2014-ben több mint két év fegyházra ítélte a bíróság olyan bűncselekményekért, amiket még korábban kereskedelmi miniszterként illetve Jeruzsálem polgármestereként követett el. 

71 évesen most feltételesen szabadulhat megkötésekkel. 2018. májusáig, büntetése leteltéig jótékony munkát kell végeznie, kéthetente meg kell jelennie a rendőrségen, nem adhat interjút senkinek és nem utazhat külföldre. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.