11 forintról 1100 forint fölé: ez a Mészáros Lőrinc-varázslat

Ma reggel fontos lélektani szintet vitt át az egyik Mészáros Lőrinc-részvény, a Konzum Nyrt.: ezer forintnál is magasabbra, egyenesen 1170-ig emelkedett ma reggel. (A "lélektani szint" általában nem jelent semmit, inkább technikai szinteket szoktak nézni a tőzsdei befektetők, csak hát ekörül a részvény körül nagyjából semmi nem normális. Még azt sem lehet tudni pontosan, milyen cégek, milyen üzletágak és mennyi pénz van a cégben. Például van egy alapkezelő, ami a cég birtokában van, és ez az alapkezelő birtokolja magát a céget, meg egyébként ez kezeli az MKB Bank felét [azt pedig nem lehet tudni, hogy kik ennek az alapkezelőnek a befektetői]. Szóval ilyen ilyen feltételek mellett csak a lélektani szintek számítanak, ha egyáltalán valami.)

Ami a legviccesebb: a Konzum részvénye 2015 januárjában még 11 forinton is megfordult, azóta emelkedett a papír több mint a százszorosára, egészen pontosan

10 500 százalékkal emelkedett.

És ehhez nem kellett más, mint hogy Mészáros Lőrinc totálisan átláthatatlan körülmények között megjelenjen a cégben.

Forrás: BÉT.


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.