11 forintról 1100 forint fölé: ez a Mészáros Lőrinc-varázslat

gazdaság
2017 július 03., 07:19
comments 53

Ma reggel fontos lélektani szintet vitt át az egyik Mészáros Lőrinc-részvény, a Konzum Nyrt.: ezer forintnál is magasabbra, egyenesen 1170-ig emelkedett ma reggel. (A "lélektani szint" általában nem jelent semmit, inkább technikai szinteket szoktak nézni a tőzsdei befektetők, csak hát ekörül a részvény körül nagyjából semmi nem normális. Még azt sem lehet tudni pontosan, milyen cégek, milyen üzletágak és mennyi pénz van a cégben. Például van egy alapkezelő, ami a cég birtokában van, és ez az alapkezelő birtokolja magát a céget, meg egyébként ez kezeli az MKB Bank felét [azt pedig nem lehet tudni, hogy kik ennek az alapkezelőnek a befektetői]. Szóval ilyen ilyen feltételek mellett csak a lélektani szintek számítanak, ha egyáltalán valami.)

Ami a legviccesebb: a Konzum részvénye 2015 januárjában még 11 forinton is megfordult, azóta emelkedett a papír több mint a százszorosára, egészen pontosan

10 500 százalékkal emelkedett.

És ehhez nem kellett más, mint hogy Mészáros Lőrinc totálisan átláthatatlan körülmények között megjelenjen a cégben.

photo_camera Forrás: BÉT.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.