A veronai buszbalesetben érintett céggel szerződött a Honvédelmi Minisztérium

gazdaság
2017 július 03., 02:25
comments 19

A Bors számolt be arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának pályázatán nyert az a Pizolit Kft., amelyik a veronai busztragédiában érintett járművet is üzemeltette. A cég 54 millióért biztosít  különcélú autóbuszjáratokat a hét minden munkanapján Orosháza és Hódmezővásárhely között, mondta a cég vezetője, Czakó Tibor a lapnak. A pályázatot tavaly november elején adták be, szerződésük január 31-én lépett életbe. 

photo_camera Fotó: VIGILI DEL FUOCO

A veronai buszbaleset egyik áldozatának édesapja a Borsnak elmondta, hogy felháborítónak tartja, hogy a 

tragédia után sem bontotta fel az állam a társasággal kötött szerződést.

A férfi szerint "busztársaság vezetője maga vallotta be, hogy tudott a sofőr alvási betegségéről, sőt ő maga tiltotta el a vezetéstől egy időre. Aztán mégis elengedte a gyermekeinkkel egy ilyen hosszú útra."

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.