BRRRR, végre eldöntheted, ki a nagyobb idióta: aki kiadja a Belvárost repülőversenyre, vagy aki emiatt vinnyog

belföld
2017 július 03., 10:41
comments 302

Mi lehet jobb nagyvárosi nyuggertéma a túl hangosan dugó szomszédoknál? Természetesen a Red Bull Air Race.

A hírhedt repülőverseny objektíve legborzasztóbb hatása, hogy amíg tart, megszűnik a modern ember utolsó mentsvára, vagyis a lehetőség, hogy ha a valóság már túl kellemetlen, elmeneküljünk a virtuális térbe, de legalábbis valami közösségi oldalra. Ott ilyenkor ugyanis ugyanaz fogad: a repülők berregése és a lezárások miatt pár óra leforgása alatt 60 évet öregedő ismerőseink, akik vadul rázzák a járókeretet az ég felé és hangosabban berregnek, mint egy Zivko Aeronautics által gyártott Edge 540 V3-as sportrepülőgép. 

A 2017-es kiadás főnyugdíjasa az álfiatal maszkot felszabadultan elhajító Hajós András bácsi volt.

A magukat egy világváros korszerű, kozmolpolita polgárának tartó ismerőseink évi rendes eltanyasinénisedése legalább annyira sokkoló dolog, mint a Duna környékének lezárása miatt dugóban rohadni órákig, majd annál is tovább hallgatni az istentelen berregést, miközben mindezt a kormány még támogatja is.

Na de melyik a durvább? Az, hogy a főváros rendszeresen átadja Budapest legközepét a Red Bullnak vagy az, hogy ezen valaki ennyit képes hőbörögni?

Mindjárt szavazhatsz róla, addig is itt egy-egy instant érvkészlet mindkét tábornak.

Air Race-ellenesek:

  • Egy fél várost bénítanak le, a lakók érdekeire magasról téve.
  • Mindezt ráadásul hétvégén, amikor pihenni meg regenarálódni kellene.
  • Mindezt ráadásul úgy, hogy a Red Bull nemhogy nem fizet mindezért, hanem fordítva: a kormány idén is 1,9 milliárd forintnyi eurót utalt nekik licenszdíjként.
  • Mindezt úgy, hogy közben a főváros sem sarcolja meg a céget közterülethasználati díj címén, csak jelképes összegre. 
  • Miközben mégcsak nem is valami szupermenő sporteseményről van szó, csak egy nyomulós cég által önreklámnak kitalált kamubajnokságról.
  • Ha már mindenképp a Red Bull zsebében vannak az illetékesek, miért nem a városközponttól messzebb berregnek és útlezárnak?

Hőbörgés-ellenesek:

  • Oké, de végül is tényleg baromi jól néz ki, ahogy a Duna fölött flikkflakkoznak a repülők.
  • Több tízezer budapesti gyerek egyszerre nem tévedhet.
  • Ennyit talán megér, hogy a nyári uborkaszezonban egy csomó ország tévéi veszik át a látványos felvételeket a háttérben Budapest híres épületeivel.
  • Az egész pont attól poén, hogy a város közepén történik.
  • Egy világvárosban természetes, hogy néha megzavarják az ember nyugalmát, de végül is csak egy nyári hosszúhétvégéről van szó, emiatt minek átmenni bevásárlókocsis átkozódóba?
  • A kormány által fizetett jogdíj még mindig kevesebb pénz, mint amit például a vizes vébén az egy darab, csak pár napig álló szabadtéri ugrótoronyra költenek el, és az Air Race miatt legalább nem építettek közpénzból hidat egy kormányközeli ügyeskedő lakóparkjához. 

Most már szavazhatsz, engedd ki, ami feszít!


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.