Élőben adták volna Orbán és az egyiptomi elnök sajtótájékoztatóját, de nem adták, és a beharangozó is eltűnt a kormany.hu-ról

POLITIKA
2017 július 03., 10:52
comments 119

A kormany.hu délben élőben közvetítette volna Orbán Viktor és a Budapesten vendégeskedő Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök parlamenti sajtótájékoztatóját, de délben váratlanul eltűnt az oldalról a közös sajtótájékoztatót beharangozó élő közvetítés oldala – írta meg az Index.

Orbán egyébként a sajtótájékoztatón az MTI szerint azt mondta:

  • Magyarország elsőrendű érdeke nevezte Egyiptom biztonsági, katonai és gazdasági stabilitása.
  • Egyiptom nemcsak egy közeli ország, hanem „politikai értelemben a szomszédunk”, annak a térségnek a meghatározó állama ugyanis, amely „hatást gyakorol a mi életünkre”.
  • Egyiptom terrorizmus elleni harcának sikere egyben az európai nyugalom és béke előfeltétele is.
  • „Úgy tekintünk Egyiptomra, mint amely a stabilitás iránti elkötelezettségével Magyarországot is és Európát is védi, ezért a szellemi természetű barátságon túl nekünk érdekünk is az önök sikere.”
photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az egyiptomi elnök pedig azt mondta:

  • Az egyiptomi nép meg van győződve a stabilitás szükségességéről és kész megfizetni ennek az árát.
  • Az egyiptomi nép a terrorizmus elleni harcot és a jelentős gazdasági intézkedéseket is kész vállalni a stabilitás érdekében.
  • Nem kell külön köszönetet mondani az országban élő keresztények védelméért, hiszen Egyiptomban nem tesznek különbséget vallási alapon az emberek között, a keresztény kisebbség a nép része, amelyért felelősséget vállalnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.