Indonéziában turisták vulkánkitörés miatt csapdába estek, mentőhelikoptert küldtek értük, de lezuhant

Lezuhant egy mentőhelikopter az indonéziai Jáva szigetén, a balesetet senki sem élte túl, a fedélzeten lévő mind a 8 ember meghalt.

Az indonéziai gyártmányú, Dauphin AS365 típusú helikopter vulkánkitörés miatt csapdába esett turistákat indult kimenteni a Dieng-fennsíkra, de Temanggung körzetben hegynek ütközött, és lezuhant. Az áldozatok fele a haditengerészetnél szolgált, a másik négy ember pedig a mentőegységek tagja volt – mondta el Yusuf Latif, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője. A hatóságok úgy tudják, hogy a baleset idején ködös volt az idő, a helikopter pedig műszakilag kifogástalan állapotban volt, ráadásul nem is volt túl régi, 2013-ban repült először.

A 2000 méterrel a tengerszint felett fekvő, vulkánokban gazdag Dieng-fennsík népszerű a turisták körében, természeti szépségei és az ott található ősi hindu templomok miatt. 10 turista sérült meg, amikor az egyik kráterből vasárnap délben sár, hamu és megszilárdult láva folyt ki a környékre. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.