Indonéziában turisták vulkánkitörés miatt csapdába estek, mentőhelikoptert küldtek értük, de lezuhant

2017 július 3., hétfő 6:50
24

Lezuhant egy mentőhelikopter az indonéziai Jáva szigetén, a balesetet senki sem élte túl, a fedélzeten lévő mind a 8 ember meghalt.

Az indonéziai gyártmányú, Dauphin AS365 típusú helikopter vulkánkitörés miatt csapdába esett turistákat indult kimenteni a Dieng-fennsíkra, de Temanggung körzetben hegynek ütközött, és lezuhant. Az áldozatok fele a haditengerészetnél szolgált, a másik négy ember pedig a mentőegységek tagja volt – mondta el Yusuf Latif, az indonéziai katasztrófavédelem szóvivője. A hatóságok úgy tudják, hogy a baleset idején ködös volt az idő, a helikopter pedig műszakilag kifogástalan állapotban volt, ráadásul nem is volt túl régi, 2013-ban repült először.

A 2000 méterrel a tengerszint felett fekvő, vulkánokban gazdag Dieng-fennsík népszerű a turisták körében, természeti szépségei és az ott található ősi hindu templomok miatt. 10 turista sérült meg, amikor az egyik kráterből vasárnap délben sár, hamu és megszilárdult láva folyt ki a környékre. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt