Magyar Idők: a halálkamion első rendű vádlottja is külföldi ügynök

A Magyar Idők szerint a 71 migráns halálát okozó embercsempészbanda ügyében nem csak az ötödrendű bolgár–libanoni kettős állampolgárságú vádlottal kapcsolatban merült fel, hogy külföldi titkosszolgálatoknak is dolgozott, hanem az elsőrendű vádlottal is. A lap korábban már beszámolt arról, hogy az ötödrendű vádlott 1996 óta együttműködik a bolgár belső elhárítással, és mikor megtudta, hogy miért vásárolnak kamiont a főnökei Magyarországon, jelzett is a titkosszolgálatnak. A bolgár elhárítás ezt viszont tagadja a magyar hatóságoknak. 

Az elsőrendű vádlottal szemben felmerült a lap szerint, hogy együttműködik a szerb titkosszolgálattokkal. A szerbek ezt tagadják. Igaz, felmerült az is, hogy az embercsempész banda feje nem is afgán, hanem pakisztáni, és az ottani titkosszolgálat számára dolgozott az embercsempészek között. Állítólag a hivatalos afgán nyelvet a pastut úgy beszéli, hogy pakisztáni, urdu kifejezéseket kever bele. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.