Markos: A polgárőrség mára a rendőrség meghosszabbított civil kezévé vált

POLITIKA
2017 július 03., 07:13

A Kossuth rádió 180 perc című műsorának nyilatkozott Markos György az Országos Polgárőr Szövetség külkapcsolatokért felelős elnökhelyettese. 

"Mára a rendőrség meghosszabbított civil kezévé vált a polgárőrség,"

mondta. Hatvanezer tagjukkal kétezernél is több településen vannak jelen, ott is, ahol nincs rendőr vagy körzeti megbízott. Szerinte ez egyszerre szolgálja a bűnmegelőzést, de baleset vagy bűncselekmény esetén a rendőrség kiérkezéséig például biztosítani tudják a helyszínt. Markos hozzátette, hogy a déli határon, illetve az oda vezényelt rendőri egységek tehermentesítőiként is szolgálnak a polgárőrök, akik másfél évtizede váltak közfeladatot ellátó személlyé. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.