Megszökött Johnny, a cigány

külföld
2017 július 3., 3:03
comments 47

Nagy erőkkel keresik az olasz hatóságok a börtönből megszökött veszélyes bűnözőt, Johnny-t, a cigányt. Giuseppe Mastini 15 éven át gyilkosságokkal, rablásokkal és emberrablásokkal tartotta rettegésben Rómát. A büntetését töltő férfi pénteken szökött meg az észak-olaszországi Fossano börtönéből, ahonnan napközben már nyolc hónapja kijárhatott dolgozni. Olasz sajtóértesülések szerint az 57 éves férfi pénteken nem a szokásos buszra szállt fel, hanem egy autóba ült be, és este nem tért vissza a börtönbe. A hatóságok ezt követően indítottak hajtóvadászatot utána.

Az MTI beszámolója szerint Johnny, a cigány 15 éves volt, amikor elkövette az első gyilkosságot egy félresikerült rablás során. Korábban azzal is gyanúsították, hogy köze volt Pier Paolo Pasolini filmrendező 1975-ös meggyilkolásához is, de ezt nem sikerült bizonyítani. 1989-ben ültették le, azóta kétszer szökött meg. Egyszer a jó magaviselete miatt kapott eltávozását használta ki arra, hogy fegyveres rablások sorozatát kövesse el, amely egy kislány elrablásával és két férfi, köztük egy rendőr megölésével végződött.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt