Karácsony polgármester is kiakadt a lomtalanítás miatt

Fotó: Marjai János/MTI/MTVA

A sort a fideszes Bús Balázs III. kerületi polgármester nyitotta meg, amikor levelet írt a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) vezetésének, amiben a lomtalanítási gyakorlat azonnal megváltoztatását sürgette.  

"A kirakott lomok környékén bűnözői csoportok terrorizálják a kerület lakóit, ami számomra elfogadhatatlan. Meggyőződésem, hogy a lomtalanítás jelenlegi gyakorlata tarthatatlan, azt radikálisan meg kell változtatni. Javaslom, hogy más városok mintájára a lakosok, társasházak egyedi bejelentése alapján lehessen lomot elszállíttatni és szüntessék meg azt a gyakorlatot, ami jelen pillanatban Budapesten kialakult. Tájékoztatom továbbá, hogy az a fajta lomtalanítás, amely jelenleg is zajlik Óbuda-Békásmegyer területén, nem kívánatos, azt a jövőben nem támogatom."

Hasonló véleményt fogalmazott meg közleményében a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, a zuglói polgármester Karácsony Gergely, aki háromoldalú egyeztetést kezdeményez a Fővárossal és az FKF-fel a gyakorlat újragondolása érdekében. 

Karácsony azt tette szóvá, hogy a Gvadányi utca környékére teherautókkal hordják a szemetet máshonnét, mert tudják, hogy ott most lomtalanítás van és úgyis eltakarítják majd, a lakosság pedig hetekig szenvedett az iszonyatos szeméthalmok miatt. A zöld politikus szintén azt kezdeményezi, hogy vezessék be Zuglóban a háztól-házig lomtalanítást és ha bejön, terjesszék ki egész Budapestre. (napi.hu)