Rossz hegyet másztak meg az idióta szlovák nácik

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
Fotó: L'SNS Facebook

Neonáciktól is ritkán látható látványos pofonba szaladt bele Marian Kotleba szélsőséges "Mi Szlovákiánk" parlamentbe jutott pártja, az L'SNS néhány tagja. 

Az elszánt szlovákok Fejérpataky Gáspár (Gašpar Fejérpataky-Belopotocký) XIX. századi író álmát követve csapatba szerveződve, közösen akarták megmászni a Kriváň-hegyet a Magas-Tátrában.

A nemzeti csúcstámadás 1841-ben nyert szakrális jelentőséget a mélyen nemzeti érzelmű szlovákok számára, miután Ľudovít Štúr, Jozef Miloslav Hurban, Michal Miloslav Hodža, Samo Bohdan Hroboň és más ismert szlovák nacionalisták megmászták a hegyet. 

"Büszkék vagyunk a szlovák hagyományokra és tovább ápoljuk őket" 

- írták nagy büszkén az L'SNS egyik Facebook-oldalán, miközben  egy teljesen másik hegyen trónoltak, mint amit a nagy elődök megmásztak.

Ráadásul nem is csak az történt, hogy egy hegygerincen rossz irányba indultak el, hanem konkrétan több tucat kilométerrel odébb készült a kép a Kriváň-hoz képest. Ők a Nagy-Kriváň-ra kapaszkodtak fel, ami egy másik hegységhez tartozik.    

A találatért a Fiči.sme.sk újságíróinak jár a dicséret. A kommentelők is gyorsan kiszúrták a madárkodást, amiből természetesen rövid úton slágertéma lett a szlovák neten. (SME)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.